“Nem nyaralni jöttünk, hanem a Dakarra!”

Laller nem hétköznapi történetét legutóbb ott fejeztük be, hogy a napi nyolcórás munka mellett készülő versenyző tiszteletét tette a Motorrevü karácsonyi vacsoráján és elmondta, hogy 26-án indul, vagdalja a centijét, és hogy ennél többet már képtelenség fizikálisan vagy mentálisan edzeni.

 

Most újból felvesszük a történet fonalát, immáron onnan, amikor Laller és kí­sérői megérkeztek Argentí­nába, ahol 33 fokos hőség és szikrázó napsütés, valamint iszonyú páratartalom fogadta őket. A 16 órányi repülés után még előttük állt egy 1250 km-es autóutazás Asunciónba, ami már csak azért sem volt leányálom, mert a repülőgép legkondijában Lallernek sikerült megfáznia, í­gy a hosszú ú során még a betegséggel is küzdenie kellett. De ahogy mondja „Nem nyaralni jöttünk, hanem a Dakarra!”.

 

„Haladunk az autópályán, hasonlóak a körülmények, mint otthon. Viszont az autók műszaki állapota hagy némi kivetni valót, de ez lehet, hogy csak szakmai ártalom.

 

 

Kicsit elhamarkodott volt a hasonlat, hogy olyan minden, mint otthon. Letértünk egy mellékúra, hogy valami ebéd félét töltsünk a hasunkba és vizet vegyünk fel. Mintha megállt volna az élet úgy 30 éve. Ló kikötve a ház elé, kutya, macska, csirke szabadon. Most még élvezem, de a kiszolgálás olyan latinos temperamentumú. Nyugodt, megfontolt és órákig tart. Nagy nehezen, de sikerült egy Argentin specialitást összehozniuk. Egy grill variáció salátával. Négy főre ki is fizettünk 100 amerikai dollárnak megfelelő argentin pesót, de legalább médium volt a steak. Irány tovább Asunciónba. A GPS szerint reggel hatra ott is leszünk.

 

 

Nem gondolkodunk, haladunk előre majd csak elfogy.

 

A tájról csak annyit hogy, olyan mintha a Balcsira mennénk péntek délután, attól eltekintve, hogy az ú két szélén az elmúlt napok esőzései igen nagy belvizeket hagytak. Az autópálya az aszfalt minősége szinte tökéletes, de a benzinkutakra kivezető vagy másik autópályára átvezető utak döngölt kavicsos földutak. Még 20 év mí­nusz. A mai napra megérkeztünk itt este nyolc van. Megalszunk és holnap irány tovább. Lehet, hogy ma ágyban fogunk aludni? Egy kicsit sem bánom, mert elég ramaty állapotban vagyok. A nátha és a köhögés mellé izomgörcsök is kí­noznak. Holnap folytatás következik,

 

Mert ha van célod, akkor vezet oda ú is.

 

Lallerrel kapcsolatos eddigi anyagaink megtalálhatók a Motorrevü dedikált aloldalán!