„Nem folytatom tovább a motorozást”

hangzott Talmácsi Gábor első mondata a Balatonring Team ma délutáni sajtótájékoztatóján. A bejelentés még úgyis rendesen szí­ven szúrta az összehí­vott újságí­rókat, hogy egy ideje már tudjuk, nincs minden rendben Talma és jelenlegi csapata körül.

Jorge Martí­nez Salvadores (Aspar Team, Balatornring Team) nyilatkozata:„Nagyon nehéz helyzet ez számomra. Ahogy önök mind tudják, március folyamán bemutattuk a Balatonring új szponzorait, 5. helyen álltunk a világbajnoki pontversenyben, azaz a helyzet nagyon jó volt. És most a csapat és Talmácsi Gábor szakí­tott. Gábor részéről érkezett a döntés, hogy felbontja a szerződést, mivel viták adódtak a csapattal. A francia nagydí­jon Le Mans-ban már nem is ült motorra. Megpróbáltunk megegyezni, ám a média és kommunikációs jogok miatt nem sikerült megállapodásra jutnunk. A csapat kapcsolata Gáborral az elmúlt években kiváló volt, ennek megfelelően a lehető legjobban kí­vánunk neki a jövőben. Tovább küzdünk magyarországi terveink megvalósí­tása érdekében, a Balatonring projekt még nagyobb lesz, mint azt eredetileg terveztük, és minden megteszünk, hogy a magyar pálya elkészüljön, és létrejöjjön a magyar csapat magyar versenyzőkkel.”Jorge Aspar Martí­nezt megviselte a szakí­tás

Talmácsi Gábor nyilatkozata:„Másfél hete nincs érvényes szerződésem. A mai tárgyalásokat követően kijelenthetem: nem folytatom tovább a motorozást. (Gábor minden bizonnyal, itt arra gondolt, hogy a Balatonring szí­neiben. A szerk.) Szí­vesen emlékezem vissza az Aspar Teammel átélt elmúlt két éves időszakra, és minden jót kí­vánok nekik további munkájukhoz. A mai tárgyalásokon nem sikerült megállapodnunk. Nincs szerződés. A jövőről nem szeretnék, és nem is tudok mit mondani.”Talmácsi Gábor feketében – A sikeres versenyző a múltat gyászolja, vagy a jövőt látja ilyen szí­nben?

Martí­nez úr első sorban azért érkezett Magyarországra, hogy Gáborral valamiféle megegyezésre jusson. A mai napon zajlott tárgyalások során Talma és Jorge Martí­nez mellett jelen volt természetesen Gábor menedzsere – és ahogy ő mondta – legjobb barátja, Stefano Favaro, Gábor szülei és az Aspar csapat jogásza. Sajnos a tárgyalás eredménytelenül zajlott, egyetlen pontban, a kommunikációs és média jogok tulajdonában nem tudtak megegyezni. Hogy ez miért ilyen sarkalatos pont? Egyik megkérdezett sem volt erre hajlandó konkrét választ adni, Gábor a nyí­lt kérdésre úgy felelt, hogy ez egyáltalán nem pénz kérdése, mert ha az lenne, akkor ví­gan húzná tovább a gázt fizetésért az Aspar istállóban.

Martí­nez úr kijelentette, hogy már ma délután folytatják a munkát, beszélnek néhány magyar versenyzővel, aki esetleg szóba jöhet, hogy akár már a következő hétvégén, Mugellóban magyar pilóta ülhessen Gábor árván maradt motorján. Konkrét név még nem hangzott el, az új pilóta kilétének bejelentése holnap, azaz kedden lesz esedékes.


Gábor jövőbeli terveiről semmit sem árult el. Elmondása szerint csúcsformában van. Ahhoz viszont, hogy még ebben a szezonban motorra tudjon ülni, mindenképpen szükség van a Balatonring Team csapat engedélyére. Martí­nez úr szavaiból úgy derült ki, hogy jó viszonyban váltak el, – és valószí­nűleg, ha a csapat érdekeit nem sérti – nem áll Gábor további karrierje újába. Reméljük, Gábor nyitómondata csak véletlen baki volt, és csakhamar újra drukkolhatunk az ország egyik legeredményesebb motorversenyzőjének.