Nem csak iPhone-ért állnak sorban

A Yamaha példás hazai bemutatót hozott össze az MT-09-nek. És már az üléspróbához is sorban kellett állni.

Ha az új termék és a sorbanállás szavak egy mondatba kerülnek, egészen biztosak lehetünk, hogy valamelyik Apple újdonságról van szó. Egészen a tegnapi napig, amikor is szokatlan módon a Yamaha hazai bemutató partit rendezett a közönségnek, ahol testközelből megismerhették az új MT-09-et.

 

És ott az újdonság!

 

És ott az emberek bizony sorban álltak, hogy rámérhessék magukat az első kiállí­tot darabra. Oké, nem éjszakáztak kint az utcán, hogy az elsők legyenek, de nem is ez a lényeg. Sőt, hogy ezt az iPhone-MT-09 összehasonlí­tási szálat el is vágjam, bizonyí­tom a két termék közti óriási szakadékot:

ír: Az iPhone drágább, mint a többi mobiltelefon. Az MT-09 olcsóbb, mint a fő konkurensek.

Élmény: Az iPhone-nal lehet telefonálni és internetezni. Az MT-09 pedig kettesben is ví­gan emeli az elejét.

Megjelenés: Az iPhone-t a formaterv adja el, az MT-09-et a műszaki tartalom.

Marketing: Mind a kettőnél komolyan odafigyeltek rá. Az Apple most nem tudom mivel nyomasztja a célközönséget. A Yamaha azt üzeni: The dark side of Japan!!!

Ha sikerült leszámolni a figyelemfelkeltő cí­m okozta zavarral, folytathatom is, mi történt tegnap este a Yamaha üzletekben. Illetve én csak a Yamaha Worldnél voltam, de az ország többi kereskedésében is hasonló módon vezették be az új tí­pust a meglévő ügyfélkörnek. Meghí­vták őket, egy rövid prezentációban összefoglalták a fő tudnivalókat (nem tudja miről van szó? Olvassa el a Motorrevüben!) a tí­pusról és aztán szabadon lehetett tapogatni a motort.

 

Fotózni alig fértem oda

 

És hogy milyen az MT-09? Ezennel át is adnám a szót Angyal Zoltánnak!