Németh Kornél megsérült

Erre szokták azt mondani, hogy még az ág is húzza! Egyetlen motokrossz vb-menőnk, Németh Kornél idei szezonja tele volt már eddig is betegségekkel és sérülésekkel, mí­g sajnálatos módon az elmúlt vasárnap, az idény utolsó viadalán, a német bajnokság szezonzáróján ismét megsérült. Most már csak abban reménykedhetünk, hogy a sérülések mégsem komolyabbak és komplikációk sem lesznek!Németh Kornél


    Bizakodóak lehettünk az ADAC Masters sorozat utolsó, 8. fordulója előtt. Egy héttel ezelőtt Németh Kornél másfél hónapos kényszerszünet után tért vissza a sérüléseiből és egyből a második helyet tudta megszerezni. Más miatt is reménykedhettünk egy jó szereplésben. A német nemzetközi bajnokság szezonzáróját Höchstadtban rendezték meg és a keménytalajú pályán 2006-ban és 2007-ben is remekelt Kornél. Mindkét évben második lett a futamokban és a versenyek összetettjében is. Idén viszont nem járt szerencsével a KTM-es honfitársunk. Már az edzéseken is peches is. A szabadedzésen összetört a hátsó kereke, majd az időmérőn az első fékkel voltak gondjai, amiért a 6. időt szerezte meg. A versenyek viszont még rosszabbul sikerültek. Sajnos az 1. futamban azt kellett látnunk, hogy Kornélnak gondjai vannak a még korábban megsérült bal térdével. Egy jó rajt után sokáig a 3. helyen haladt, de a hajrára elfáradt és az 5. helyen érkezett be. Ez pedig azt jelentette, hogy a tavalyi szezonnal ellentétben idén Kornél már biztosan nem lehet második az ADAC Mastersben. A suzukis belga Clement Desalle ugyanis második lett, amellyel a sorozat ezüstjét is megszerezte. Kornél tehát bronzérmes lett, de sajnos ezzel még nem zárult le az idei szezon. A 2. futamban sajnálatos módon elszenvedte az idei legnagyobb bukását. Egy asztal-ugratón elesett. Lábra érkezett meg, megütötte mindkét könyökét és csuklóját, és lehet, hogy súlyosabb sérülésekkel is számolni kell. A legnagyobb valószí­nűség szerint eltört a bal csuklója. Kornél idén másodszorra maradt pont nélkül egy futamban, amiért az összesí­tésben az idei leggyengébb eredményét érte el az ADAC Mastersben. Kornél a 12. helyen zárt – a 3. fordulóban a 10. helyen végzett.

    A német Maximilian Nagl viszont bajnokhoz méltóan remekelt. A 21 éves gyári KTM-es krosszos, aki már egy hete bebiztosí­totta a 3. bajnoki aranyát, a nagyon erős mezőnyben is magabiztosan nyert. Az idei 5. kettős diadalát és a 7. elsőségét szerezte meg. Höchstadtban ott volt a vb-n induló gyári Suzuki duó is. A kétszeres világbajnok Steve Ramon és Ken De Dijcker is. Akik közül csak De Dijcker állhatott dobogóra. Az idei vb-bronzérmes egy-egy 4. és 3. hellyel lett harmadik, mí­g Ramon egy-egy 4. és 3. hellyel negyedik lett. A 2. helyet Desalle gyűjtötte be két második hellyel.

    Höchstadtban a kawasakis Sturm Racing Team szí­neiben elrajtolt az idei MX1-es magyar bajnok Borka János is. Borka egy-egy 21. és 17. hellyel a 20. helyen végzett.