Németh Kornél második

Egyetlen vb-menőnk nem csak az MX1-ben, hanem immár a német bajnokságban is nagyon jó formában motorozik.

Az ADAC Masters sorozatban az idei legjobb eredményét érte el az elmúlt vasárnap. Kétszer második lett, azaz az összetettben a 2. helyen zárt. Ezzel Kornél megerősí­tette az összetettbeli 3. helyét is.


Németh Kornél (108) két második helyezésével megerősí­tette összettbeli harmadik helyét

Szinte vb-mezőny gyűlt össze a nemzetközi német bajnokság 5. fordulóján. Németh Kornél mellett az MX1-ből ott volt a gyári suzukis Ken De Dijcker, a gyári KTM-es Maximilian Nagl, az év meglepetésembere, a suzukis Clement Desalle, Kornél csapattársa, Marcus Schiffer, valamint az MX2-ből a francia Xavier Boog. Pontosan az erős mezőny miatt motorozott nagyon jól egyetlen vb-menőnk. Jól rajtolt, nagyokat meccselt Nagllel, nagyobb hibája egyszer sem volt és erőnlétileg végig bí­rta a futamokat. Kornél formája nagyon bí­ztató az MX1 még hátralévő nagydí­jai előtt! Kornél egyébként az edzésen az 5. idővel jutott be a döntőbe.

Kornél mellett még két magyarnak drukkolhattunk. A kawasakis Borka János szintén a Masters sorozatban indult. Az 1. futamban két pontot szerzett a 19. helyével, mí­g a 2. futam hajrájában ki kellett állnia, mivel megsérült a szemüvege. A juniorok viadalán, a Junior Kupában elrajtolt a KTM-es Sziklavári Patrik is, aki két 25. hellyel a 30. helyen zárt.