Németh Balázs váltja Talmát

Németh Balázs ülhet fel a Balatonring Team 250 köbcentis motorjára a gyorsaságimotoros-világbajnokság hétvégi Olasz Nagydí­ján. A 21 éves magyar tehetség szerda reggel elutazott Mugellóba, hogy a lehető legjobban felkészülhessen az edzésekre és a vasárnapi versenyre.

1988-ban Budapesten született Balázs, hat évesen ült először motorra, és néhány hetes gyakorlás után azonnal megnyerte első versenyét. Azt mondja, már akkor „megpecsételődött” a sorsa.

A 90-es évek végén a kis kategóriákban sorra nyerte az ifjúsági és utánpótlás bajnokságokat.

Németh BalázsSzemélyes adatok:

Név: Németh Balázs

Születési hely, idő: Budapest, 1988.

Súly: 60 kg

Magasság: 168 cm

Kiemelkedő eredmények: sokszoros magyar bajnok utánpótlás korosztályban, Superstock Világkupa pontszerző

Kitüntető cí­mek: Papp László ösztöndí­j (2008), „Jó tanuló, jó sportoló” (2000, 2001), Legtehetségesebb ifjúsági versenyző (2003), „Élen a tanulásban, élen a sportban” (1999, 2002)

 

2005-ben aztán óriásit lépett előre, és a Superstock 600 felnőtt mezőnyében kezdett versenyezni, méghozzá nem is akárhogyan! Már a második futamon dobogóra állhatott a magyarok között, a Hungaroringen megrendezett Alpok-Adria kupa a nemzetközi mezőnyében a 3. helyen végzett, a magyar bajnoki futamot pedig megnyerte.

2006-ban már Superstock 1000-ben versenyezett, az Alpok – Adria kupában két első és egy harmadik helyezést szerzett, és versenyzett a Suzuki GSXR Kupában is, ahol összetettben második lett.

Belekóstolt a Supermotoba is, ahol szinte minden versenyét megnyerte, és a legtehetségesebb utánpótlás versenyzőnek választották. A magyar bajnokság második helyezettje volt „Junior” és „Open” kategóriában.

2007-ben a Full Gas Motorsport Egyesület szí­neiben a Superstock 1000 világkupán vett részt. Felvette a versenyt a gyári támogatással induló pilótákkal is, azonnal pontot, sőt pontokat szerzett, három alkalommal futotta meg a legjobb „top speed”-et.
2008-ban versenyzett a Supersport 600-as kategóriában is.Honlapján
azt í­rta korábban, hogy 2009 a „nagy lehetőségek éve lesz”, hát ebben, igaza lett… Néhány nap, és a Balatonring Team szí­neiben a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250-es kategóriájában áll rajthoz, a világ legjobbjai ellen.