Nőket a motorokra!

Május 3-án, pénteken lesz a 7. Nemzetközi Női Motoros Nap. Mindegy, milyen márkájú vagy fajtájú motorral, robogóval vagy túragéppel, autópályán, városban vagy terepen, mindegy, milyen célból, mindegy, hogy hová, egyszerűen üljön fel motorjára, és mutassa meg magát!

Sokan nem is gondolnák, hogy a fekete bukó, a szigorú bőrruha gyakran nem férfit, hanem egy hölgyet rejt. Pedig ott vannak közöttünk a csajok, lányok, nők, asszonyok, anyukák, nagymamák, hölgyek, nénik, csitrik, akik ugyanúgy átélik a motorozás élményét, és nemcsak közlekedési eszköz számukra, de szenvedélyük is a motorkerékpár.

 

 

A kanadai Vicki Gray nemcsak motorozni szeret, de globálisan is gondolkozik: 2007-ben megalapí­totta a motoros nők világnapját. Minden kötöttség nélküli nap ez, egyetlen célja, hogy összehozza a női motorosokat, hogy a világon bárhol legyenek is, csapatosan vagy akár egyedül, minden év májusának első péntekén élvezzék a motorozást, a szabadságot, a nyí­lt országutat két keréken. Az első évben az Egyesült íllamok, Kanada, Ausztrália és Fokváros csatlakozott kezdeményezéséhez, de a női motoros nap láza futótűzként terjedt. Oroszországtól kezdve Izraelen át Japánig mindenhol megünneplik, természetesen Európában, í­gy Magyarországon is.

 

 

Az esemény ráirányí­tja a figyelmet a motoros hölgyekre, rávilágí­t sokféleségükre, kortalanságukra, korlátlan képességeikre, és hangsúlyozza a biztonságos közlekedés fontosságát, hiszen ugyanaz a felelősségvállalás érvényes az összes motoros nőre szerte a világon, amikor gázt adnak saját motorkerékpárjukon. Emellett fontos feladata, hogy a még bizonytalan lányokba, asszonyokba is bátorságot töltsön, hogy igenis nőként is lehet motorozni, ne tétovázzanak, iratkozzanak be egy tanfolyamra, és valósí­tsák meg álmaikat.

 

 

A magyar motoros nők is lelkesen készülnek erre a napra, negyedik éve speciális programokkal – ingyenes vezetéstechnikai tréninggel és nagy közös felvonulással – ünneplik világnapjukat. A hazai esemény szervezését a www.csajokamotoron.hu női motorosportál vette a nyakába, több támogatót, köztük a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottságot is maga mögé állí­tva. 

16:00 órától lesz a gyülekező, az Andretti Pizzériánál, a IV. kerület, Váci ú 13. alatt, a felvonulás (Váci ú – Nyugati tér – Nagykörú – Oktogon – Andrássy ú) 18:00 órakor indul. Bővebben itt tájékozódhat a budapesti rendezvényről. Ha tudomása van más városokban szervezett közös női gurulásról, kérjük, jelezze kommentben.