Nagyobb hatótáv, gyorsabb töltés a 2018-as Zero motoroknál

A legnagyobb elektromos motoros vágyakra gyúrt rá a Zero a jövő évi modelljeiknél.

Elektromos motorok és járművek esetében a hatótáv és a töltési idő a két kritikus pont, mely nagyon sok embert aggaszt vagy tántorí­t el az ilyesfajta motoroktól. A Zero rátett egy lapáttal az eddigi fejlesztéseire, +10% hatótáv növekedést és hatszor gyorsabb töltési időt í­gérve a továbbfejlesztett tí­pusoknál. A megnövelt kapacitással rendelkező Z-Force® platform három akkumulátornál, a ZF14.4, ZF7.2 és ZF3.6-nál fogja kifejteni áldásos hatását.

A megtehető kilométerek számán túl a teljesí­tmény növekedését is előrevetí­tik a mérnökök, állí­tásuk szerint ezen a téren is piacvezető lesz alkotásuk. Számszerűsí­tve ez 11% plusz nyomatékot és erőt jelent a hátsó keréken mérve a ZF7.2-nél és 30%-ot a ZF14.4-es aksival szerelt S és DS-eknél.

A létező legnagyobb ZF14.4 akkumulátorral valamint az opcionálisan választható ZF3.6 Power Tank-kal 18 kWh fog rendelkezésünkre állni, ami városi használat során közel 360 kilométer megtételét vetí­ti elő. Még szí­ntiszta autópálya használat esetén is nagyjából 180 km-ig juthatunk. Ezek az adatok valóban nem hangzanak rosszul!

Akik a gondozásmentes lithium-ion akkumulátorok élettartama miatt izgulnának, azokat igyekszik megnyugtatni a gyár a hozzájuk adott az öt éves, kilométer megkötés nélküli garanciával.

A másik fő csapásvonal a töltési idő lefaragása volt. Itt egy új, 6 kW-os töltőt mutattak be ami akár hatszor gyorsabban képes feltölteni az aksikat. Mit is jelent ez a valóságban? A ZF7.2 esetében egy, mí­g a ZF14.4 modellek esetében kettő órát. A feláras töltő a Zero S, SR, DS és DSR tí­pusokhoz lesz rendelhető.

A 2018-as kí­nálatban új szí­nek is felbukkannak valamint egy okostelefonos applikáció, melynek segí­tségével frissí­thető lesz a motorok agya.