Nagy durranás

Nem a háború tört ki, hanem a motorok veszik birtokba a Monor és Monorierdő között elterülő off-road centrumot.

Ezek a motorok bizony nagyot szólnak. Hangjuk betölti a pusztaságot. Immáron negyvennegyedik alkalommal nagyszabású nemzetközi moto-cross versenynek ad otthont az ország legöregebb motocross pályája.

Nagy durranás azért is, mert az idénnyitó a szezon legnagyobb eseménye: 2010. március 28. vasárnap. A korai időpont azért kedvező, mert a tőlünk északra fekvő országokban, ilyen korán még nem rendeznek versenyeket, az időjárás miatt. A rendezvényre ezért sok külföldi versenyző várható.

A világsztárként nyilvántartott magyar moto-cross versenyző ifj. Németh Kornél is részt vehet ezen a viadalon, kanadai és amerikai fellépés sorozata előtt, hazai sztárok kí­séretében.


Az év első versenye igen fontos a versenyzők, támogatók szempontjából, mert a trónfosztásra készülő fiatal generáció megmérkőzik az öreg, rutinos riderekkel. A tavalyi győztesek új kategóriákba kerülve szeretnék bizonyí­tani, hogy megállják helyüket a leggyorsabb motorosok között is.

Van kinek drukkolni, Dylski Gábor a legmagasabb kategóriában, 2009.-ben 3.-ik helyezést ért el. Forgács József a senior kategóriában 2.-ik helyezést ért el, Vladár Péter pedig a II. osztályú kategória 2. helyezésével képviseli a régiónkat. Idén mindegyikük a jobb eredményért küzd, mindannyiuknak közel a bajnoki cí­m, reméljük hogy sikerül megkaparintani az áhí­tott trófeát.


Aki részese akar lenni ennek a látványos sporteseménynek, fáradjon el a monori cross pályára, ahol a versenyzők akrobatikus ügyességgel kivitelezett hatalmas ugrásokat, lélegzetelállí­tó sebességgel társí­tva káprázatják el a technika iránt érdeklődő és hozzáértő közönséget. Ahol egyszerre 2400 lóerő feszí­ti rajtgépet, a hangrobbanás 4000 decibel.

A fesztiválról műsorvezetők, a kisgyermekek számára nyitva álló játszótér, bazársor, technikai árusok, lángosos, mézeskalácsos, büfé, kürtöskalácsos, testfestő gondoskodik. A moto-cross sztárjai autogramokat osztogatnak, hogy a verseny emléke később is megmaradjon. A kisgyermekek és a diákok számára a rendezvény látogatása ingyenes, diákigazolványukat vigyék magukkal.