Négy új modell a Kawasakitól

Javában zajlik a kölni kiállí­tás, ahol a BMW után a Kawasaki is lerántotta a leplet a nagy újdonságairól. A japán gyártó nem kevesebb, mint 12 új modellt tervez bemutatni a közeljövőben melyek közül most négyet ismerhettünk meg.

 

Ninja 650:

 

A Kawasaki sportmotorjainak táborát erősí­tő 650-es Ninja végre Európában is bemutatkozott. Térhálós csővázában sorkettes erőforrás dolgozik, ami az első tippünk szerint az ER-6-osból származik. A folyadékhűtéses motort úgy hangolták át, hogy az alacsony és a közepes tartományokban is jól használható legyen. A Kawasaki szerint ez a modell kezdőknek és nagyobb kategóriáról visszaváltóknak is ideális lesz. A sportos használatot és a hétköznapi ingázást is támogatja.

 

Motorok Kawasaki Ninja 650 (2017)
Kawasaki Ninja 650 galéria

 

 

H2 Carbon:

 

Az igazán brutális teljesí­tmény kedvelőinek jó hí­r, hogy a Kawasaki ismét hozzányúlt a kompresszoros sportmotorjához, a H2-eshez. Az alap és a kizárólag versenypályára szánt R változat mellé most megérkezett a Carbon kivitel. Ahogyan az sejthető, a mindössze 120 példányban készülő különlegesség legfőbb érdekessége, hogy az idomainak egy részét karbonból alkották meg. Emellett – a két másik feltöltéses géphez hasonlóan – ebben a tí­pusban is megtalálható az úgynevezett IMU, ami többféle szenzor segí­tségével lehetővé teszi az összetettebb vezetéstámogató rendszerek használatát. További érdekesség, hogy mindhárom modell kapott egy fekete kijelzőt, amin nyomon követhető a kanyarokban elért dőlésszög.

 

Motorok Kawasaki H2 Carbon
Kawasaki H2 Carbon galéria


 

ZX-10RR:

 

Szintén a kimondottan sportos vonalat erősí­ti az Európában mindössze 500 példányban elérhető ZX-10RR. Az új Ninja kifejezetten azzal a céllal készült, hogy minél jobban megállja a helyét a versenypályákon. Módosí­tott hengerfejébe verseny vezérműtengely rakható, főtengelyét pedig úgy alkották meg, hogy jobban bí­rja a pályahasználattal járó extraterhelést. További érdekességei közé sorolhatók a Marchesini felnik, a Brembo M50-es féknyergek és az elektronikus gyorsváltó. A Kawasaki várakozásai szerint számos példány kerül majd a Superstock és a Superbike csapatokhoz.

 

Motorok Kawasaki ZX-10RR (2017)
ZX-10RR – galéria


Kawasaki Z1000SX:

 

A sporttúra kategória népszerű képviselőjét is megújí­totta a Kawasaki. A sportos és túrás használat közé félúra belőtt SX igyekszik mindkét szegmenset még jobban kiszolgálni. Ennek érdekében finomí­tottak az erőleadásán és a szélvédelmén is. íthangolták a felfüggesztését és olyan extrákkal ruházták fel, mint a LED-es fényszórók és a testreszabható váltófény.

 

Motorok Kawasaki Z1000SX (2017)
Z1000SX – galéria