Növekedik a luxus?

Az MV Agusta folyamatos fejlesztései és modelldömpingje meghozta az első eredményeket.

Az MV Agusta elindult felfelé – az első negyedéves jelentésük szerint 22%-ot növekedtek a tavalyi év azonos időszakához képest. A bevételek ilyen ütemű növekedésére egyértelműen az új három hengeres modellek bemutatása a magyarázat: a 675-ös és nyolcszázas MV Agusta F3, Brutale és a Rivale voltak a cég legkelendőbb modelljei.

 

 

 

A kérdés, hogy a jövőben sikerül-e megőrizniük a lendületet, vagy a cégbe befektetett vagyonok ismét elúsznak? Erre most még nehéz válaszolni, de a következő hónapokban még biztosan nem törik meg a lendület. Nemsokára érkezik a bámulatosan finom vonalú túramotor, a Turismo Veloce 800 – ráadásul egyből két változatban és a rövidre vágott farú, széles hátsó gumival szerelt Dragster 800 is, és azt se felejtsük el, hogy varesei gyártó ezeken felül még egy modellt í­gért 2014 első felére!

Ugyanakkor azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az MV-hez hasonló kis gyártónál mennyire becsapósok lehetnek a számok: a kis gyártási kapacitás mellett csekély növekedés is mutathat kiugróan nagy százalékot, illetve az sem mellékes, hogy a gyárnak soha nem volt a mostanihoz hasonlóan széles kí­nálata.

A mostani eredmények mindenesetre egy hosszú távú stratégia eredményei, és a vezérigazgató, Giovanni Castiglioni megerősí­tette, hogy a fenntartható növekedést célozták meg – aminek része a Superbike Világbajnokságba való visszatérésük, ahol a jó szereplés kulcsfontosságú lesz a jövőben.