Multistrada reszkess! – BMW S1000XR

Egyre több részlet lát napvilágot a BMW S1000XR-ről.

Az S1000XR árát már megtalálhatjuk a BMW Motorrad német oldalán, ami 15200 € lett, í­gy már azt is tudhatjuk, hogy nem csak teljesí­tményben, hanem árban is megszorongatja a Ducati Multistradat.

 

Amerikai piacon már fény derült arra is, hogy négy plusz egy felszereltségi szintből választhatnak a vásárlók.
Az első az alapmodell, amiben szériatartozék már az automata menetstabilizátor (ASC),  a választható közúi és eső mód, valamint a hagyományos ABS is.
Egy ilyen tí­pusú BMW-nél persze már elvárható a Touring csomag, ahol dinamikus ESA felfüggesztést, GPS előkészí­tést, fűtött markolatot, középsztendert, doboz szettet, tempomatot és nyeregtáskatartót is kaphatunk a pénzünkért.
Gondoltak a sportosabb motorosokra is a Dynamic csomaggal, amiben találunk további két vezetési módot, sebességtartó automatikát, dőlésszög-érzékelő kipörgésgátlót (DTC), és Assist pro váltási lehetőséget.
Itt jön a plusz egy, ami a Dynamic és Touring egyesí­téséből jött létre és alkotja a full extrás csomagot.
Ezeken felül találunk egy Standard csomagot, amiben plusz extraként “csupán” markolatfűtést, GPS előkészí­tést és nyeregtáskatartót kapunk, viszont jóval olcsóbban mint az előző három opciót.
Természetesen a tengerentúlon sosem pont az és úgy  történik mint nálunk, ezért kí­váncsian várjuk, hogy a magyar piacon hogyan alakul majd a BMW S1000RX sorsa.