MT BLADE 2 SHELL BLASTER bukósisak

Az 1968-ban alapított MT Helmet bukósisakgyár mostanra 5 kontinens több mint 100 országában van jelen jó ár/érték arányú termékeivel. Az importőr RedRacingtól szerkesztőségünkbe érkezett MT Blade 2 Shell Blaster zárt bukósisak feladata, hogy bizonyítsa, a megfizethető ár mellett lehet egy bukó jól felszerelt, kényelmes, és ami a lényeg, biztonságos. A műszaki paraméterek profin hozzák a középkategória követelményeit.

A különböző sűrűségű ütéselnyelő EPS réteggel ellátott, thermoplasztikus polimerből készült héjszerkezet két különböző méretben készül, XS-es tesztsisakunk tömege 1550 g. Az antiallergén, antibakteriális és tűzálló szövettel bevont, mosható arcpárna kialakításakor gondoltak a szemüvegesekre is, míg a légáramlásról nagy légáteresztő képességű, zárható szellőzőnyílások gondoskodnak az állrészen és a fejtetőn, valamint a héjszerkezetbe integrált IVS szellőzőrendszer.

Megnövelt látóteret ígér a gyártó „100% MAX Vision” plexijével, a 2,2 mm vastag polikarbonát lencse karcálló kivitelben készült, és pinlock előkészítést is kapott. Különlegessége, hogy ha teljesen le van zárva, akkor az állrészen található fémgombot megnyomva 3-4 mm-es rés nyílik, ez páramentesítésre kiválóan használható.

Az UVszűrős belső napszemüveg a bal oldali kallantyúval ereszthető le, egészen mélyre. Átadáskor felhívták rá a figyelmünket, hogy a zármechanizmus élettartamának érdekében mindig a külső kallantyút kell használni, nem szabad kézzel a plexit feltolni. A rögzítés fémből készült, gyorskioldós mikrometrikus csattal történik, emellett belső orrvédő és bogárháló is szerepel a tartozékok között. A 44 900 forintba kerülő MT Blade 2 a Sharp teszten 4 csillagot ért el, ami elég biztató.

MT ATOM SV W17 Bukósisak

A spanyol MT Helmet az 1970-es évek óta kifejezetten csak sisakokkal foglalkozik. Atom SV …