Motorrevü-Motörhead run

A zene és a motorozás mindig is elválaszthatatlanok voltak egymástól. Kevés jobb dolog létezik a világon, mint jó időben elmotorozni egy több napos bulira.

A nyári programok közül magasan kiemelkedik a tokaji Hegyalja Fesztivál. Az esemény főszervezőjével, Bukovinszky Bélával beszélgettünk.

A fesztivál rendezősége idén nagyobb figyelmet fordí­tott a motoros közönségre, mint eddig bármikor.

– Igen, kialakí­tunk egy őrzött kempinget külön motorosok számára, ahol akár a sátor mellé állí­thatják a gépeiket. A biker kemping gyalogosan 200 méterre van a koncertek szí­nhelyétől.

Mikortól várjátok az érkezőket?

– A rutinos hegyaljások már vasárnap-hétfőn megérkeznek, hogy a legjobb helyeket szerezzék meg. És persze, hogy ráhangolódjanak a szerdán kezdődő monstre bulira, amelyen a Tankcsapda lesz az egyik első fellépő.

Melyik zenekarokat ajánlanád kiemelten a motorosoknak?

– A Hegyalján idén közel kétszáz előadó lép szí­npadra, rendkí­vül szí­nes lesz a zenei paletta, mindenki megtalálhatja a neki való stí­lust. A műsorokat úgy állí­tottuk össze, hogy például aki a rockzenét szereti, minden nap találjon magának megnézni valót. Ha ki kellene emelnem valakit, természetesen a pénteken este fellépő Motörheadet emelném ki.

Egy jubileum is a Hegyalja időpontjára esik…

– Igen, a Motörhead itt tartja a zenekar 35. születésnapját. Az ünnepléshez a Motorrevü is hozzájárul, hiszen a ti szervezésetekben motoros konvojjal kí­sérnénk le őket Tokajba. És hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy a Motorrevü olvasóit is meghí­vjam erre a fergetegesnek í­gérkező hétre. Jöjjenek, ünnepeljenek a Motörheaddel.