Motorost rúgott a rendőr, 50 milliós kártérí­tés lett belőle

Fedélzeti kamera szolgáltatta a döntő bizonyí­tékot

A 60 éves, brit száguldozó után most egy újabb rendőr vs. motoros eset borzolja a kedélyeket. A helyszí­n azonban ezútal nem az Egyesült Királyság, hanem az Egyesült íllamok és a történet is egészen eltérő:

 

Az oregoni Justin Wilkens békésen motorozgatott és főlényes könnyebbséggel előzgette az autókat az országúon – tegyük hozzá helyenként a záróvonal átlépésével. Pechére az egyik megelőzött kocsi egy civil rendőr, Robert Edwards volt, aki azonnal a nyomába eredet és hosszú perceken át üldözte a sziréna bekapcsolása nélkül.

 

A sztori vége (ahogy az a lenti videón körülbelül 3:30-tól látható), hogy egy kereszteződéshez érkezve Edwards fellöki Wilkenst majd rendkí­vül agresszí­ven megrúgja, és fegyverét ráfogva letartóztatja az amúgy semmilyen ellenállást nem tanúsí­tó motorost.

 

 

Természetesen Wilkens nehezményezte a borda- és kulcscsonttöréssel járó eljárást és bí­róságra vitte az ügyet, ahol négy év után, most végre meg is született az í­télet. Hiába próbált Edwards azzal védekezni, hogy a motor váratlanul állt meg és az autó fékberendezése hibás volt összesen 181 171 dollár (napi árfolyamon átválta körülbelül 52 millió forint) kártérí­tést í­téltek meg Wilkensnek.