Motorkiállí­tás, azaz kunmadarasi szezonnyitó

Március 29-én 8 fokban , délutáni esővel kezdetét vette a 2009-es Speed Riders MC őrület.

Hagyományosan immár 11. alkalommal került sor a kunhegyesi Dózsa György úi íltalános Iskola sportcsarnokában arra a motorkiállí­tásra és szépségversenyre ahol mindenki megmutathatja a motorját és vetélkedhet több kategóriában, miközben megjelennek a kunmadarasi gyorsulási verseny versenygépei is, azaz bőven van mit nézegetni. így volt ez az idén is, jöttek a büszke motorosok és jöttek a büszke versenyzők s persze, hogy senki se unatkozzon déltől két streetfighter show-t is láthatott a tisztelt publikum. Nem sokan képesek arra, hogy egy kézilabda nagyságú pályán egykerekezzenek stoppy-zzanak és hasonló hátborzongató mutatványokat mutassanak be, de Gergely Sanyi ezen kevesek közül simán tette mindezt!!!

A dragosok interjúiból kiderült (Borsay Szabi vs. Tóth Zoli) hogy a csatározás már megkezdődött ha máshogy nem pszichikailag, s május elsején a pályán folytatódik. A Superstreet-eseket Szűrszabó Levente képviselte, aki megdöbbentő bejelentésével tudtunkra adta, hogy a gépében az a technika lakozik, mellyel Amerikában a Világcsúcsot futották….az állakat úgy kellett a padlóról felszedni, mert ezen a szakértő nézőközönség is csodálkozott. Új moditwin géppel gazdagodik a mezőny s egy nagyon szimpatikus csapatot ismerhettünk meg az abádszalókiakban akik másik showbike-ja elvitte a közönség dí­jat is!!!

Ne feledkezzünk meg a kiállí­tott paripákról sem, akik nem kapcsolódtak feltétlenül a dragversenyhez, ott is meggyűlt a dolga a szakmai zsűrinek hiszen nagyon szép gépek épültek a tél leple alatt. Összességében hangulatos rendezvényen vagyunk túl, kézzel tapinthat volt a várakozás május 1-re, de már sokkal kevesebbet kell aludni a várva várt napig mint ebben az évben bármikor, hiszen az idő Kunmadárnak dolgozik. Hamarosan jön a nagy csata, egy olyan dragpályán amilyen másik nincs Európa ezen szegletében (augusztusra lesz kész teljesen de már május 1-én is látszódni fognak a munkálatok), s kuriózum lesz a május 1 azért is, mert az egész Olasz csapat itt lesz s a ragacsos pálya nagy meglepetéseket hozhat!

Kunhegyesi Motorkiállí­tás

Eredmények:

Chopper

1.Lázár Sándor HD

2.Pintér Zsuzsa Yamaha XVS 650

3.Lázár Lajos Marauder

Sport

1.Horváth Ferenc Aprilia RSV

2.Urbanics Imre ZZR Kawa

3.Stok André Yamah FZR 1000

Veterán

1.Péli Tibor 1952 Csepel 250

2.Zákány Lajos 1953 Csepel oldalkocsis

3.Kovács István 1960 Berva

Épí­tett

1.Szűrszabó Levente Turbó Suzuku GSX R 1000

2.Aprilia Helltuning

3.Soltész Dávid Z 10000 Kawa

Drag

Megosztott 1 Dí­j: Borsay Szabolcs Suzuki Prostock

Tóth Zoltán HD Drag

Streetfighter

1.Bátszi Motor GSXR 1100

2.Mikó Zoltán CBR 900RR

3.Dézsi erenc FZR Genesis

Különdí­j: Tomsik Zoltán KTM