Motorépí­tés pixelekből

Nagy öröm számomra, hogy két év elteltével ismét lehetőséget kaptam arra, hogy munkáimat megmutathassam a Motorrevü hasábjain.

 

Az elmúlt időszak a várakozásaimnak megfelelően alakult. Alapvetően két célt tűztem ki magam elé. Szerettem volna, hogy a munkáimat még több ember ismerje meg és a terveim lépjenek ki a virtuális térből.

2015 óta, a saját utamat járom. Továbbra is készí­tem digitális terveimet, amelyeket filmek, régi motorok, versenyautók inspirálnak. Stí­lusomra jellemző, hogy az ember első pillantásra – sokszor később sem – nem tudja eldönteni azt, hogy valós vagy csak virtuális munkáról van szó. Elkezdtem egy új tematikát kidolgozni, amelynek a lényege a művészet és a motorépí­tés összekapcsolása, ennek eredménye lett a Misija motor. Ez a járműkoncepció a Misija Design által kialakí­tott egyedi állatszobros stí­lusát ülteti át egy jármű formavilágába. 2016 elején pont a Motorrevü cikkének köszönhetően ismerkedtem meg Sándor Krisztiánnal. Kialakí­tottuk az Alexander MotorCustom márkát ( AMC). Az együttműködésnek köszönhetően két terv is megvalósult, amelyből a Comfort Zone Racer a Motorrevü 2016/12 számában jelent meg. Ez az épí­tés szintén a „művész motor” kategóriába sorolható, hiszen megjelenését grafikai alkotások inspirálták. Az AMC-nek köszönhetően már ki tudnak lépni a terveim a virtuális térből. Márciusban hatalmas megtiszteltetés ért, amelyen eléggé meg is lepődtem. A neves Bikeexif oldal a Type 35 tervemet beválogatta a hét legjobb motorjai közé. Azóta sem láttam virtuális tervet ebben a rovatban. A nyár folyamán csatlakoztam a Route 42 nevű csapathoz. Első feladatom a már megépí­tett járművek digitális változatának elkészí­tése volt. Hamarosan elkezdjük épí­teni a legújabb motort, amelynek a tervezésében már én is részt veszek. Az évek során sokat foglalkoztam azzal, hogy minél több fórumon láthatóak legyenek a munkáim, aktí­van jelen vagyok a social médiában, nagyon sok követőm van. Közülük is kiemelném Oberdan Bezzit, valamint a madridi Pepo Rosellt, a zseniális motorépí­tőt, aki az XTR Pepo tulajdonosa.

A motortervezést még mindig inkább hobbynak tartom és bármilyen siker nagy örömmel tölt el. A civil életben továbbra is egy művészeti szakközépiskola oktatója vagyo, üvegtervezést és festészetet taní­tok.