Mission One

Az elektromos motorkerékpárok fejlesztése régóta napirenden van, és mostanra eljutottunk a ténylegesen használható példányokhoz. 2007-ben a lengyel Vetrix Milánóban mutatta be elektromos superbike-jának prototí­pusát, amire elkészült az amerikaiak válasza: a Misson One.


Első ránézésre akár lehetne egy olasz szupersport motor is, hiszen ami legelőször szembetűnik, az a minőségi alkatrész-felhasználás. De az idomok alatt egy elektromos motor található, ráadásul nem is a gyengébb kivitelből, 135 Nm-t teljesí­t 6500-as fordulaton, amely akár 240 km/h elérését is lehetővé teszi. Ehhez a fordulatszámhoz ví­zhűtéssel látták el a szerkezetet. A vezetőnek a váltással sem kell bajlódni, a motor egy sebesség fokozattal rendelkezik.


Ahhoz, hogy ezt a sebességet biztonságosan tudja teljesí­teni a motor és pilótája, előre és hátra is Öhlins futómű elemeket szerelt gyár, amelyek teljesen állí­thatóak. És itt nincs vége az olasz alkatrészek sorának. Elöl a 320 mm-es féktárcsába négydugattyús, radiálisan rögzí­tett féknyereg harap, hátul 220 mm-es tárcsához egydugattyús féket szerelnek Mission Motorcycle-nél. Az összképet Marchessini kovácsolt könnyűfém kerekek teszik teljessé.


A lí­tium ion akkumulátor, 2 óra alatt újra feltölthető, ráadásul a fékezéskor a hátsó kerék is tölti. A motorkerékpár hatótávolsága kb. 240 km.


Az első darabok várhatóan 2010-ben találnak gazdára, áruk 15,5 millió forintnak megfelelő dollár.