Minimálsátor motorosoknak

A váz felét a motorkerékpár adja

Hosszabb motoros túrák során megkerülhetetlen kérdés, hogy az ember hol fogja éjszakánként álomra hajtani a fejét és kipihenni az adott nap fáradalmait. Vannak, akik az olcsóbb, úszéli motelekre esküsznek, és olyanok is akadnak szép számmal, akik ilyen alkalmakkor inkább sátrat szeretnek állí­tani és hálózsákban alszanak.

 

Utóbbi csoport tagjainak készült (Svájcban kézzel) az Exposed, ami nem más, mint egy, a motor oldalához felverhető, egészen szűkre szabott sátor. A konstrukció lényege, hogy a kétkerekű ülése és tankja tartja a Cordura anyag egyik végét, a másikat pedig némi váz összerakásával ki kell feszí­teni a talajon. Ezzel létrejön az egy személy (plusz csomag) befogadására alkalmas fekhely.

 

galéria Motoros bivak - Exposed
Kattintson a képre a galériához!


Reggel mindössze néhány mozdulat szükséges a szétszedéséhez. Felgöngyölí­tve pedig egy 15 cm átmérőjű, 45 cm széles hengert alkot, ami szí­jakkal rögzí­thető a motoron. így a szállí­tása is megoldott.

 

Mennyibe kerül?

 

Jelenleg még bevezetőkampánynál tart, de a tervek szerint a végleges ára 649 frank lesz, ami napi árfolyamon átváltva alulról súrolja a 182 000 forintos értéket.

 

 

(kickstarter)