MiniGP sorozat indul

A Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) és Dorna Sport bejelentette, hogy elindítja a MiniGp platformot, ami egyenes utat jelent a résztvevőknek a MotoGP-be.

A FIM a Dorna Sport együttműködésével egyesíti és egységesíti a MiniGP versenyeket az egész világon. Az egyesítés célja, hogy a világszerte versenyző fiatal tehetségek megkapják a lehetőséget, hogy egyenlő eséllyel indulhassanak az On the Road to MotoGP programban.

A szervezők annak érdekében, hogy mindenki egyenlő eséllyel indulhasson egységesítik a technikai feltételeket.

A versenyek helyszíne lehet akár egy megfelelő hosszúságú gokart pálya, amennyiben megfelel a minimum követelményeknek. A pilótáknak 10 és 14 éves közöttinek kell lenniük, és mindegyik versenymotort az OhVale olasz versenymotort gyártó cég biztosítja. A motor típusa GP-0 160, a versenygumikat a Pirelli biztosítja a futamokhoz.

A versenysorozatnak minimum 4 eseményből, és 8 futamból kell állnia. Minden futamon ugyanannak a 15 motorosnak kell a rajthoz állnia. A futamok júliustól október 17 ig tartanak. A szezon végén a regionális MiniGp versenyeken legjobb eredményt elért pilóták lehetőséget kapnak, hogy megmérettesenek egy világfutamon, amelynek ideje és helye a MotoGp zárófutamán lesz. A futam nyertesének biztos a helye a Road To MotoGP™ programba.

Ezen felül a a regionális versenyeken jól teljesítő pilóták – nemzetiségük és koruk figyelembevételével- lehetőséget kapnak hogy részt vegyenek a Idemitsu Asia Talent Cup, Honda British Talent Cup, Northern Talent Cup vagy a European Talent Cup versenyeken való részvételre. 2020-ban Görbe Soma lett a Northern Talent Cup bajnoka.