Mini Monster és Lego sportmotor MSX125-ből

Azonos alapokon két teljesen eltérő konstrukció

Ducati Panigale blokkot épí­teni egy Honda MSX125-ösbe valóban nagyon örült ötlet, de mint láttuk, egyáltalán nem kivitelezhetetlen. Ahhoz hasonlóan szuper-extrém átalakí­tások ritkák és ha szí­vünkre tesszük a kezünket, akkor beláthatjuk, hogy teljesen feleslegesek is, mert a használhatóságuk több, mint megkérdőjelezhető.

 

Ugyanakkor a Grom néven is ismert, kisméretű japán vas igényes és kimondottan kí­vánatos átépí­tésekhez is kiváló alapot nyújt, amilyenek például a MAD Industries és a ComposiMo közös munkájából megszületett példányok.

 

Motorok Custom sarok Honda MSX125 - MAD Industries
A fehér MSX – galéria

 

A fehér változat első ránézésre egy összetöpörödött Ducati Monsterre emlékeztet. Utcai harcos karakteréhez illeszkedően kovácsolt hajtókarral és dugattyúval, nagyszelepes hengerfejjel és 204 köbcentiméteresre hizlalt hengerrel gazdagodott. Ezekhez igazodva 34 mm-esre bővült a torokátmérő és az injektor is nagyobb átfolyásra képes.

 

Motorok Custom sarok Honda MSX125 - MAD Industries
És a fekete – galéria

 

A fekete gép szintén megér egy misét. A Lego sportmotorra emlékeztető kétkerekűnek jóformán csak az üzemanyaga csereszabatos a gyári MSX-szel, minden más átalakult. Többek között elképesztően látványosra sikeredtek a LED-es fényszórócsí­kjai és a sportkormánya, melyekre még rátesz egy igen nagy lapáttal a 15 mm-es ültetéssel gyakorlatilag a földet súroló szakállidom is.

 

(bikeexif)