Minden, amit a Ducati Monster 821-ről tudni kell

A Ducati leleplezte a Monster 821-et. Ismét teljes a naked paletta.

Az új Monster sorozat első tagja a tavaly ősszel bemutatott 1200-as volt – bár akkor megkapta a show legszebb motorjának járó dí­jat, azóta a formája egyre több kritikát kapott. Ezeket a visszajelzéseket most elfelejtheti a Ducati, hiszen egy darabig egészen biztosan mindenki a frissen leleplezett Monster 821-gyel lesz elfoglalva.

 

 

Az új modell nem okozott nagyobb meglepetést, hiszen a Hyperstrada és Hypermotard után várható volt, hogy egy naked bike-ban is debütálni fog a 821 köbcentis kéthengeres. Ebben az esetben 114 lóerőt és 89 Nm csúcsnyomatékot sajtoltak ki belőle.
A váz és a kipufogó az 1200-as Monstert idézi, ugyanúgy két dob került a jobb oldalra, ám a hátsó futómű eltérő: a látványos egykarú lengővilla helyett itt egy olcsóbb, kétkarú megoldást használtak.

 

 

A Monster 821 ride-by-wire gázmarkolatot is kapott, mely három különböző vezetési módot tesz lehetővé. A blokkolásgátló három fokozatban kapcsolható, mí­g a kipörgésgátló nyolc állí­tási lehetőséget is kí­nál ahhoz, hogy mindenki megtalálhassa a neki legkedvezőbbet.

 

 

Bár lökettérfogatban jelentős az eltérés, az új, kisebb modell mindössze két kilogrammal könnyebb az ezerkettesnél, vagyis 179 kilót nyom a mérlegen.
A tí­pus forgalmazása júliusban indul, kezdetben három szí­nben, vörösben, fehérben és feketében lesz elérhető. írat még nem tudunk, a tengerentúlon körülbelül 11000 dollárért mérik majd – ez forintra átszámí­tva körülbelül 2,5 millió lenne, de ennél végül valószí­nűleg drágább lesz.