Mi köze Che Guevara legfiatalabb fiának a motorozáshoz?

Che Guevara nevét valószí­nűleg senkinek nem kell bemutatni. Az egyszerre forradalmi hősként és kommunista tömeggyilkosként emlegetett, eredetileg argentin származású vezető a motorozáshoz úgy kapcsolódik, hogy annak idején egy barátjával hatalmas túrát tett, melynek keretében bejárta Dél-Amerika jelentős részét.

 

Most pedig legfiatalabb fiával, az 51 éves Ernesto Guevarával kapcsolatban került elénk egy érdekes hí­r, miszerint az eredetileg ügyvédként dolgozó férfi nemrég arra adta a fejét, hogy utazási irodát nyisson és külföldieknek szervezzen motoros túrákat. Vállalkozásának neve La Poderosa, ami spanyolul annyit jelent: „az erős” – í­gy hí­vta apja azt a Norton motort, amivel hí­res utazását megtette.

 

Az üzlet beindí­tásához Ernesto Harley-Davidsonokat importált (Electra Glide-ok, V-Rodok és Sportster 1200-asok). Az ügyfelek ezeken ülve járhatják végig Kuba legszebb tájait.

 

A kaland persze nem olcsó. Egy ilyen utazás hat vagy kilenc napos lehet. Előbbi 1900 utóbbi 3800 dollárba kerül. Ebbe az árban viszont a motor mellett a szállás és az étkezés is bele tartozik.

 

íme egy videó, amiben maga Ernesto is nyilatkozik: