Meseszép tájak várnak az eltévedőkre

Bejártuk a Motorrevü Kalandtúra nyomvonalát

Hétvégén megtörtént az idei (06.27-re tervezett) Motorrevü Kalandtúra nyomvonalának bejárása. A Pécs környéki futamhoz már felkutattuk a szálláslehetőségeket is. Ezekre hamarosan indul a regisztráció. Addig is itt van néhány kép a helyszí­nről:

 

 

 

A Motorrevü Kalandtúra:

 

A Motorrevü Kalandtúra egy tájékozódási verseny, ahol nem a sebesség dönt, hanem az eredmény a fejben dől el: ki tudja a legkevesebb eltévedéssel bejárni az úvonalat, és ki találja meg a feltett kérdésekre a választ.

 

Két motorból álló, utasoktól függően 2-4 fős csapatok indulnak, akik a rajtnál kapnak egy itinert. Mi felí­rjuk a kilométerórák állását, és kezdődhet a bolyongás. Az itiner nem mindenhol lesz egyértelmű, sokszor gondolkodni kell majd. Az úvonalat bejárva a csapatok ellenőrzőpontokhoz érkeznek, ahol rögzí­tjük a kilométeróra-állásokat és új itinert adunk, amivel folytathatják a kilométer-vadászatot. Az ellenőrző pontok közti szakaszokat külön értékeljük, tehát ha valahol egy csapat többet megy (mert eltévedt), ne próbálja egy másik részen behozni. A Kalandtúrán bármilyen segédeszközt igénybe lehet venni, szabad GPS-t használni, de az nem váltja ki a térképet, ami nélkül nagyon nehéz teljesí­teni az úvonalat. A célbaérés után összegezzük a pontokat, és este kihirdetjük az eredményeket.

 

A Motorrevü Kalandtúra hivatalos weboldala itt található: link

 

A tavalyi túra videó-összefoglalója pedig ezen a linken tekinthető meg.