Menetpróba Yamaha MT-09 SP

A különböző gyógykúrák jól bevált eszközei az egészség megőrzésének. Bár a Yamaha MT-09-nek semmi komoly egészségi problémája nem volt, de í­zületei, azaz a futóműve időnként azért mutatott némi hiányosságot. Ezeket állí­tólag az Öhlins és a Kayaba gyógyhatásának köszönhetően az új MT-09 SP-nél már kikúrálták.

Tudvalevőleg nem nagy művészet utólag mindent jobban tudni. De ma, 2018-ban joggal állí­thatjuk, hogy a 2013-ban bemutatott MT-09 egy évvel később megjelenő kis testvérével, az MT-07-tel karöltve megmentette a Yamahát. A 2010-es évek elején a hangvillás márka nem igazán vonzó modellpalettája miatt már csak a forgalomba helyezési statisztikák végén kullogott. És amikor már majdnem teljesen leí­rták, jött az MT-09, amely főnixmadárként támadt fel a Yamaha hamvaiból, és alaposan felkavarta a felső középosztály életét. 2017 végéig a Yamaha szerint Europában 37 810 darabot adtak el az MT-09-ből. Mellékesen megjegyezzük, a kis MT-07-ből mesés 68 443 darabot értékesí­tettek. De térjünk vissza a mába.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/5 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található