Menetpróba: Voge 300AC

Ami a Toyotának a Lexus, a Nissannak az Infinity vagy a Citroennek a DS, nos, a Loncinnak az a Voge, vagyis a kínai márka európai piacra szánt luxusmárkája. Első körben az olasz, a spanyol és a francia piacot támadták meg, de már kapható Magyarországon is.

A Voge Trofeo 300AC talán a legextrémebb a kínai prémiummárka tagjai között, legalábbis ami a formatervezését illeti. Az a jóféle neoretro fajta, belelátni a Benelli Leoncino 500 stílusát, de annál jóval kompaktabb. Méretes ledes fényszóró dominál az elején, a gömbölyű és szögletes érdekes keveréke, melyben rengeteg különféle LED világít. Rafinált megoldás a lámpaházát díszítő betét és a fényszórótartó is.

Nem véletlen, hogy szerkesztőségünk előtt az utca járókelői a szokásosnál is több időt töltöttek a Voge 300AC mellett. Az apró részletek, mint a tank formázott éleinek fényárnyék játéka, az ülés alatti dekli kopoltyúszerű rései, a kétszínű motorblokk, a blokkspoiler, a szép öntött hátsó lengővilla, a hűtő és a tank közötti betét fémrostélya vagy a tanksapkát is magába foglaló tankbetét mind olyan részlet, amit jó nézni.  A hátsórész elvékonyodik, és egy egyszerű kis ledes lámpában végződik. Nincs kereket takaró nagy sárvédő, épp csak egy jelzésértékű, a hátsó lengővillára szerelt elem egyben a rendszám és a dizájnréssel megbolondított ledes irányjelzők tartója is. A szín is különleges, a Forest Green a régi brit sportgépek eleganciáját juttatja eszembe.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2020/08 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.