Menetpróba: Suzuki Burgman 400 ABS

Idén tölti a húszat a dí­ványrobogó kategória alapí­tója. Az agglomerációból ingázók kedvence, egyútal a 2017-es használtmotor-behozatal második helyezettje alaposan átdolgozva, megfiatalodva kezdi a 2018-as szezont.

Hihetetlen adat, de Magyarországon minden harmadig ember nap mint nap únak indul. A Statisztikai Hivatal szerint 1 millió 340 ezer fő ingázik naponta lakó- és munkahelye között. A fő irány Budapest, ahová átlagosan 31 km-ről érkeznek a munkavállalók, de a fővárostól több mint 80 km-re fekvő települések is tartoznak a vonzáskörzetéhez. Hasonló a helyzet többi nagyvárosunkkal, Debrecennel, Szegeddel, Miskolccal, Győrrel is. Többségüknek másfél órát vesz el életéből, egy részük azonban még ennél is több időt fordí­t az utazásra. Ehhez persze hozzáadódik a menetrendhez kötött tömegközlekedés, autóval a dugókban veszteglés, és a kilátástalan parkolókeresés miatt elvesztegetett idő. Még ha legtöbbünk esetében csak szezonális megoldásként jöhet szóba, akkor is a leggyorsabb, legolcsóbb, egyben legnagyobb szabadságot adó bejárós jármű a motor.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/5 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található