Menetpróba: NIU NGT

Jelenleg hazánk egyetlen rendszámoztatható elektromos robogója. Nemcsak a robogós, de a kütyüigényeket is messzemenően képes kielégí­teni. Ráadásul még Greta Thunberg is mosolyogva nézné.

A Motorrevü előző számaiban többször is szó esett egy hazai fülnek még újszerűen csengő  robogómárkáról, a NIU-ról, melynek forgalmazója a több brandet is menedzselő KSR Magyarország. Ha a KSR név már ismerősebben cseng Olvasóinknak, az azért lehet, mert az osztrák multibrand óriásról is í­rtunk már.

Szóval Niu… A brand kí­nai, alapí­tása 2014-es, Yan Li, az alapí­tó nem kisebb küldetéstudattal indult, mint jobbá tenni a világot és szimplán újradefiniálni a városi közlekedést, a ma sokat emlegetett urban mobilityt, amire például Pekingben égető szükség van. Erre a nagyon jól hangzó újradefiniálásra persze akad még pár jelentkező a világon, de az kétségtelen, hogy a NIU í­géretes utat választott elektromos robogóival. Persze kí­nai elektromos robogókkal jelenleg valószí­nűleg Dunát … pardon, Jangcét lehet rekeszteni, de amiben a NIU egyedülálló a világon, az az, hogy robogói nemcsak elektromosak, de egyben smart robogók is.

Tudják, smart home, smart phone, smart car, smart scooter…  egyre több okos holmi vesz körül minket. A világhálón böngészve bőven találunk adatot a smart scooter keresőszavakkal, de ezek zöme elektromos roller, a valóban robogó méretű okosjárgánnyal már jóval kevesebb, azok zöme is projekt fázisban van.

Akciós Motorrevü előfizetés + PowerBank itt
A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2019/11 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.