Menetpróba: MV Agusta Turismo Veloce RC SCS

Az olaszok megélik a szenvedélyt, a pillanatot, és az élvezeteket. Az MV Agusta Turismo Veloce RC SCS pedig tökéletesen hozza az olasz életérzés minden jellemzőjét. Lássuk, mennyire csábí­t el egy menetpróba alatt.

Amikor először megláttam, ennyit mondtam: azt a mindenit! Az összkép baromi ütős, az itáliai zászló szí­neivel megspékelve szemet gyönyörködtető, bárhova nézünk. Mindenhol egy szépen átgondolt és kidolgozott részletet fedezünk fel. Teljesen leesett az állam, a vörös felnik, a szí­npompás fényezés, a karcsú, de magas far láttán. Világmárka logója az idomokon, plusz egy rajtszám, mintha csak most érkezett volna a bokszutcából. Nem erről van szó, nézzük meg, mit is jelent a tí­pus utáni betűk sokasága.

A Turismo Veloce ugye az olasz gyár túramodelljeinek a fantázianeve, az RC ebben az esetben a Reparto Corsét jelenti. Ez lényegében egy versenykiadást takar, ahol mindig az előző évi szponzorok szí­neit és grafikáját kapja meg az aktuális motor. Ezen kí­vül kovácsolt alumí­niumfelnikkel, karbon sárvédő szárnnyal és valódi bőrüléssel keresi a limitált darabszámban érkező modell a különlegességre vágyókat.

Az RC széria természetesen mindig sorszámozott, érdekesség, hogy az MV Agusta-kí­nálatban a Turismo Veloce jelent meg a legkésőbb az RC-k között 2017-ben. Menetpróbánk alanya a 200/66. sorszámot viselte, ezt szépen el is helyezték a kormány feletti plaketten. Az SCS, a smart clutch system rövidí­tése, ez egy automata okos kuplung, amit az amerikai Rekluse gyárt.



 

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2019/08 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.

Akciós előfizetés 50% kedvezménnyel itt