Menetpróba: KTM 790 Duke

A legélesebb utcai fegyver – mondja ezt a narancssárga gyártó, és ez nem csak marketingszöveg. A KTM 790 Duke-ot telepakolták olyan extrákkal, ami csak szem-szájnak ingere, í­gy ezekkel valóban ütőképes fegyver lehet a csupasz motort kedvelők köreiben.

Volt már olyan Önökkel, hogy elsőre egy motorkerékpár nem nyerte el a tetszésüket? És másodjára…? Netán harmadjára…? Elsőre… nem. Másodjára… talán. Harmadjára… akarom! Pontosan 24 évvel ezelőtt indult hódí­tó újára a szokatlan formavilágú osztrák motorfamí­lia. Az, hogy milyen a külső, arról teljesen felesleges vitatkozni. Egyeseknek megdobogtatja szí­vét a merész élek sokasága, mások pedig irtóznak tőle. A Duke család ötödik tagját testvéreihez hasonlóan borotvaéles formák jellemzik, elsőre szinte alig találni lekerekí­tett részleteket. A futurisztikus megjelenés tekintélyt parancsoló, erőt sugárzó. A Duke-nak olyan a tekintete, mintha egy sci-fiből érkezett gonosz főellenség lenne. Pedig nem kell tartanunk tőle, ha az ember a motor nyergébe pattan, szinte biztos azonnal barátságot köt vele.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/6 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található