Menetpróba: Fantic Caballero Scrambler 500

Kerek lámpa, fűzött kerekek, oldalt pofás rajtszámtartó. Tényleg csak ennyi kell egy scramblerhez?

Mi ez? Jaj de jól néz ki, de jó hangja van! – mondta a benzinkutas úr. Ezeket a szavakat nem csak egyszer hallottam, úgyhogy bátran kijelenthetjük, az új Fantic Caballero jól néz ki. Messziről totálisan a 70-es évek szülöttjének nézed, de ha közelebb mész, láthatod, hogy ez bizony már nem kisiparos termék. A patinás olasz márka felélesztése óta ez a modell váltotta ki a legtöbb érdeklődést, nem is hiába. A mostanság igazán divatos scramblerséget nagyon jó irányból közelítették meg a tervezők. Felvértezték csupa olyan alkatrésszel és dizájnos megoldással, amitől egyből elindul az ember nyálelválasztása.

A kedvencem a rendkívül szépen kidolgozott, mart villahidak, pofás aranyszínű telóval kombinálva, de a kipufogón található karbon hővédő és kerékagyak szintén szemet gyönyörködtető részletek. Szerencsére vannak igazán egyedi megoldások is a fedélzeten, amit akár egy motorépítő műhely is készíthetett volna. Az irányjelző kapcsolójához hasonlót eddig nem igazán láttam eddig, lényegében egy félhold alakú gombot építettek be. A tompított és a távolsági fényszóró kapcsolója szintén megér egy misét, ezt egy recés gyűrű csavarásával tudjuk váltogatni. A vízhűtéses, négyszelepes SOHC erőforrást a Piaggiónál tervezték, a gyártás pedig a kínai a Zongshennél történik.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2020/08 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.