Melandri optimista

Hol van már az a búskomor Marco Melandri, aki padlót fogott azt követően, hogy a Kawasaki kiszállt a MotoGP-ból! A korábbi világbajnok pár nap alatt ismét vidám lett és nagyon bizakodóan néz a jövőbe. Autósként az elmúlt hétvégén meglepetést okozott a Speedcar-sorozatban. Mí­g reménykeltő tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy egy privát Kawasaki-csapattal mégis elindulhasson a MotoGP-ben.

Meglepetés

Marco Melandrinak sokkal kevesebb tapasztalata van az autósoknál, mint Valentino Rossinak. Ráadásul egy NASCAR-jellegű V8-as sportautóban most ült először. Ennek dacára Katarban mégis ő volt az első számú meglepetés. Nem illetődött meg a nagy nevekből álló mezőnyben, ahol számos egykori Formula-1-es sztár versenyzik. Elég megemlí­teni az 1997-es kanadai világbajnok Jacques Villeneuve, a német Heinz-Harald Frentzen, a francia Jean Alesi, a brit Johnny Herbert, az olasz Gianni Morbidelli és Vitantonio Liuzzi nevét! A 2002-es 250-es világbajnok és a 2005-ös MotoGP második pedig a 620 lóerős monstrumtól sem jött zavarba. A szabadedzésen egyből a 4. hellyel nyitott. Megelőzte Villeneuve-t és Frentzent is! A rajtsorrendet eldöntő időmérőn egy hellyel hátrébb csúszott, de Morbidellit, Herbertet és Liuzzit í­gy is maga mögé utasí­totta. Az 1. éjszakai versenyen aztán elrontotta a startját és meg is pördült egyszer, de a 20 körös versenyben í­gy is felzárkózott a 8. helyig.


Ez pedig azt jelentette, hogy a 2. versenyen a szabályok értelmében a pole pozí­cióból startolhatott! A villanyfényes viadalon pedig szenzációs volt Melandri. A 19 körös verseny 15. köréig magabiztosan vezetett! A váltó azonban megadta magát, amiért ki kellett állnia. Melandri azonban nem volt letört, hiszen tudta, hogy nem rajta múlt az, hogy nem győzhetett. A Speedcar-sorozat szervezői pedig közölték vele, hogy örömmel látnák a motorost a mezőnyben a jövőben is.

Kawasaki

Melandri az elmúlt hetek bizonytalanságai és feszültségei után végre felszabadult, mosolygós, lelkes és elégedett volt. Igaz ez a vidámság és optimizmus elsősorban amiatt alakult ki, hogy nagyon előrehaladott állapotban vannak azok a tárgyalások, amelyek révén létrejöhet egy olyan privát kawasakis csapat, amelyben Melandri is szerepelhet a MotoGP-ben.

„John Hopkinsszal ellentétben én kész vagyok akár teljesen ingyen is versenyezni a MotoGP-ben. Jelenleg nagyon sokat dolgozunk és tárgyalunk a vb-t rendező Dornával és a gyári Kawasaki-csapat egykori vezetőjével, a belga Michael Bartholemyvel azon, hogy sikerüljön egy privát kawasakis alakulatot létrehozni. Én kész vagyok akár rengeteg pénzt is belefektetni ebbe a csapatba! Emellett a csapat újjászervezésén is dolgozunk, hiszen a gyári Kawasaki csapat tagjai, szerelői szétszéledtek. A Kawasakival is felvettük már a kapcsolatot, hiszen meg kell egyeznünk a minimális fejlesztésekről, a motorok reví­ziójáról és az alkatrészek gyártásáról. Egyelőre csak azok a motorok léteznek, amelyekkel Olvier Jacque tesztelt Ausztráliában. A jelen állás szerint remélhetőleg a márciusi katari teszteken már ott leszek!”