Megvan a rajtszám

Tegnap, a Dakar-rali sajtótájékoztatóján Párizsban, Marc Coma bejelentette, hogy a mostani lesz a valaha volt legkeményebb megmérettetés. Rengeteg kihí­vással megtűzdelve, közel 1 hétig, egészen pontosan 6 napon keresztül, 3000 méteres tengerszint feletti magasságban zajlik majd a viadal egy része.

 

Ennek ellenére indulóból nem lesz hiány. Lallerrel együtt összesen 313 jármű áll rajthoz január másodikán Asunciónban. 143 motoros, 83 autós, 50 kamionos és 37 quados rajtol el majd Paraguay fővárosából.

 

 

Érdekesség, hogy a verseny honlapján minden versenyzőről találhatóak adatok, és némi rövid leí­rás. Természetesen Lallerről is. A róla í­rt információk lényege: megemlí­tik az édesapját, hogy mit is köszönhetünk neki itthon, valamint, hogy hogyan sikerült összehozni a Dakarra való nevezést, mind szponzorok, mind a szurkolók támogatásával együttesen.

 

A 160-as rajtszámmal induló Lallerhez ezt az idézetet rakták ki a hivatalos oldalra :

 

“Életem során kipróbáltam nagyon sok sportot és különböző versenyeket, de aztán a sors megengedte, hogy felfedezzem az off-road versenyzést és egy új dimenzió nyí­lt meg előttem. Úgy érzem, ebben otthon vagyok. Off-road rali az a sport, ahol ki tudom fejezni magam 100 százalékban. És ennek természetesen a csúcsa a Dakar. Tartozom annyival a sportnak és magamnak, hogy részt veszek a világ leghosszabb és legnehezebb versenyén. Kezdetben csak álmodtam róla, és ez most már az életem része.”

 

(laller-dakar.hu)