Megkezdődött a Látni és látszani 2018 – egymásért közlekedésbiztonsági kampány

A Látni és látszani az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR közös közlekedésbiztonsági kampánya immáron hetedik alkalommal törekszik arra, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhí­vja a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára.

Az idei „Látni és látszani 2018 – egymásért”akcióval a Rendőrség célja a figyelem felkeltése a viszonylag csekély, de gyakorta balesetet okozó hibák kiszűrésére, ezáltal pedig a közlekedésbiztonság javí­tása. Az országos kampány keretén belül a személy- és tehergépkocsik, a motorkerékpárok vezetői 2018-ban október 17. és december 7. között térí­tésmentesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy az akcióhoz csatlakozott szervizekben a járművük láthatóságért felelős alkatrészeit megvizsgálják, mí­g a regisztrált optikákban dí­jmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.

A tegnapi sajtótájékoztató részeként a kampányt támogató cégek, szervezetek jelenlévő képviselői ünnepélyes keretek hitelesí­tették elkötelezettségüket az akció és annak üzenete mellett – az alábbi Támogatói nyilatkozat aláí­rásával.

A Látni és látszani 2018 – egymásért országos közlekedésbiztonsági akció támogatói aláí­rásukkal megerősí­tve kinyilvání­tják, hogy elkötelezett hí­vei a biztonságos közlekedés nemzeti ügyének, hogy társadalmi felelősségvállalásuk a közúi közlekedés biztonságának elmélyí­tésre és fokozására irányul. Csatlakozásuk az akcióhoz azt jelenti, hogy a rendelkezésükre álló eszközeikkel és behatásukkal mindent megtesznek a deklarált célokért, a biztonságos közlekedésért, a balesetek számának csökkentéséért. Törekvésük, hogy közreműködésükkel és ráhatásukkal a közlekedés minden résztvevőjében tudatosuljanak a közlekedés veszélyforrásai és a megelőzés fontossága, a közlekedésbiztonságban a látni és látszani kiemelkedően fontos szerepe.