Meghökkentő modellel bőví­t a Ducati

A Scrambler modelleknek a Ducati legalább két nagy előnyt tulajdoní­that. Egyrészt a bolognai vállalat ezeknek köszönhetően beléphetett a manapság rendkí­vül népszerű, neo-retró stí­lusú motorok piacára, másrészt elszakadhatott attól a kijelentéstől is, hogy kizárólag utcai tí­pusokat forgalmaz.

 

Az eredetileg négyfele kivitelben készülő Scrambler család első körben lefelé bővült, amikor megérkezett melléjük a Sixty2 névre keresztelt, 400-as kistestvér, ami nagyjából ugyanazt a karaktert hozza, de valamivel szerényebb köntösben.

 

Most azonban megerősödni látszanak azok a korábbi pletykák, melyek szerint még bőségesen maradt kiaknázatlan lehetőség ebben a szegmensben, mégpedig a nagyobb erőforrással szerelt gépek között. Ennek megfelelően igen jó esély mutatkozik arra, hogy a Ducati hamarosan előáll az eddigi legnagyobb Scramblerrel, az 1100-assal.

 

 

 

Ezt a bennetts.co.uk kémfotója is megerősí­ti, amin az is látszik, hogy a fejenálló villákkal szerelt újdonság valószí­nűleg hosszabb rugóutakkal, és 21 colos átmérőjű, fűzött első kerékkel érkezik. Amikhez ha hozzávesszük a valamivel robosztusabb idomokat, akkor talán hihetünk azoknak a pletykáknak, melyek szerint az olasz vállalat ezt a modellt igyekszik terepesebb irányba eltolni.

 

Hogy mindebből mi igaz, és valójában mire lesz képes az új Scrambler, azt legkésőbb az őszi szalonok valamelyikén (Intermot, Eicma) megtudjuk.

 

(bennetts.co.uk)