Megduplázta robogókí­nálatát a Kawasaki

Debütált a J300-as kistestvére

Úgy tűnik a Kawasaki megpróbál még nagyobb szeletet kihasí­tani az európai robogó szegmensből, ezért elkészí­tette a J300-as kistestvérét, a J125-öst. A nagytestű ingázó nyolcadliteres blokkjában egy darab, felül fekvő vezérműtengely dolgozik, ami összesen négy szelep mozgatásáért felelős. A folyadékhűtéses egység ennek köszönhetően 13,8 lóerőt képes felszabadí­tani magából, ami egész kellemes érték. Igaz, ehhez hozzá kell venni, hogy méretéből adódóan, a J125 sem éppen pehelysúlyú. A japán gyártó újdonsága alatt 182-ig lendül ki a mérleg nyelve.

 

Motorok Kawasaki J125 - 2016
Képgaléria a J125-ösről


íœzemanyag tankjába 13 liter benzin fér, megállí­tásáról elöl 260, hátul 240 mm-es féktárcsa gondoskodik. Utóbbiakkal kapcsolatban érdekesség, hogy blokkolásgátlóval és anélkül is választhatók. A 14 és 13 colos felniken gördülő újdonságnak sportos vezethetőséget í­gér a gyártó, amiben nagy szerepe lehet az állí­tható előfeszí­tésű hátsó rugóstagoknak is.

 

Összességében elmondható, hogy egy igazán í­géretes konstrukciót mutatott be a Kawasaki, ami megfelelő áron, valóban sikeres lehet az öreg kontinensen is.