Megdőlt a világ körbemotorozásának rekordja

Talán emlékeznek rá a kedves olvasók, hogy februárban hí­rt adtunk egy igen különleges világ körüli utazásról. Egy svájci motoros, becenevén Grizzly (eredeti nevén Urs Pedraita) arra készült, hogy megdönti a világ körbemotorozásának addigi, 120 napos rekordját. Március 12-én indult az Egyestül íllamokból és rögtön igen keményen belehúzott. Az első napokban átlagosan 1000 km-eket csavart a minimálisan átalakí­tott Victory Cross Country-jába.

 

Túrák Világkörüli túra - Grizzly (2)
íprilis végére már Ausztrálián is túl volt – galéria


íprilis vége felé már ott tartott a projekt, hogy az USA meghódí­tása után délfelé fordulva hosszában végiggurult az egész amerikai kontinensen és átrepült Ausztráliába. Ezután előbb Afrika, majd Európa és végül ízsia következett.

 

Túrák Világkörüli túra - Grizzly (2)
ízsia sem jelentett akadályt


Végül július 10-én 119 nap és 21 óra után, több mint 76 ezer megtett kilométerrel a háta mögött körbeért, ezzel beállí­totta az új rekordot.

 

„Egy ilyen utazásnál nincs idő megállásokra. A győzelem a csapat érdeme, és szeretném a testvéremnek és a védőangyalomnak, Emelie-nek Peruból ajánlani” – nyilatkozta Grizzly a célba érkezését követően