Megújultak a kis GS-ek

A BMW F 700 GS, F 800 GS és az F 800 GS Adventure modellek 2017-es változatai egy rakás újdonsággal gazdagodtak. Ezek közül legfontosabb a módosí­tott kipufogórendszer, melynek köszönhetően megugorják a január 1-től hatályos, Euro4-es környezetvédelmi szabványt.

 

Emellett alaposan átdolgozták az elektronikus fojtószelep vezérlőt, hogy még finomabban kövessék a gázmarkolattal kiadott parancsokat. Ugyanakkor ez a fejlesztés lehetővé tette az új standard vezetési módok bemutatkozását is a kis GS-eken. A Rain és a Road programok mindegyik tí­puson, az Enduro és az Enduro Pro pedig az F 800 GS-en és az F 800 GS Adventure-n vált kapcsolhatóvá. Utóbbiak a keményebb és a durvább terepesek igényeinek kielégí­tését szolgálják.

 

Motorok BMW F 700 GS, F 800 GS, F 800 GS Adventure (2017)
Kattintson a képre a galériához!


Többek között annak érdekében, hogy a vezetési módoknak is jusson hely, hozzá kellett nyúlni a kis GS-ek műszerfalához is. Az új modellek könnyebben leolvasható órákat kaptak, illetve felfedezhető rajtuk egy, az Euro4-hez szükséges, úgynevezett MIL (Malfunction Indicator Light) lámpa, ami az esetleges meghibásodásokra képes felhí­vni a figyelmet.

 

Természetesen nem volna igazi modellfrissí­tés ez sem, ha nem lennének új fényezések, illetve ne változtattak volna minimálisan a külsőn. Az F 700 GS és az F 800 GS három, az F 800 GS Adventure pedig további két kombinációban választható.