Másodvélemény: Voge 300 AC

„Hé, haver! Ez milyen motor?” – az alábbi kérdést rengetegszer hallottam az elmúlt időszakban a piros lámpáknál. Meglepő, de nem egy többmilliós motor miatt, hanem a Voge 300 AC-nek köszönhetően.

A Motorrevü szerkesztőségében még augusztusban járt a Loncin európai piacra szánt luxusmárkája, a Voge. Az egyhengeres 300 AC-val annyira jók voltak az első benyomásaink, hogy pár telefonhívást követően visszakértük tartóstesztre az importőrtől. A formaterv nagyon jól sikerült – a kínai gyártó biztosra ment, hiszen most nagyon megy a neoretro stílus.

Az apró részletekre is odafigyeltek, ilyen például a kétszínű motorblokk vagy a szép formájú, öntött hátsó lengővilla, de a ledes első fényszóró is jól mutat. Az összeszerelés és az anyagok minősége szuper, semmi nem árulkodik a keleti gyökerekről, nincsenek béna, kopogós műanyagok, vagy bármi filléresnek ható megoldás. A menő formák mellett a színe is telitalálat, a military zöld vonzza a tekinteteket, tényleg nem mindennapi. Látvány szempontjából nem lehet panaszra okunk, egy igazán vagány, jó kiállású motort sikerült összehozniuk.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2021/03 számában és a Laptapir.hu oldalán is olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.

Fotó: Mező János