Másodvélemény: Honda GL1800 Gold Wing Tourer

Húsz évvel ezelőtt a mi kis biker társaságunk úgy tekintett a Gold Wingre, mint valami jópofa marhaságra, ami hasonlí­t ugyan a motorokhoz, de legalább annyira az autókhoz, és a kétajtós ruhás- és páncélszekrényekhez is.

Egyetlen goldwingesünk a Kapitány volt, aki óvta, féltette motorját, és rendkí­vül büszke is volt rá, ő szolgáltatta a zenét a Duna-parti bulikon ‒ természetesen a motorról ‒, de ha úgy hozta a hangulat, műanyag poharakat lövöldözött ki a Gold Wing lengedező, másfél méteres antennáival. És őszintén ámuldoztunk, hogy milyen könnyedén forgolódik a töltésoldalban a féltonnás monstrummal.
Aztán ha éppen olyan kedvében volt ‒ és mi is, hogy erre az izére rákéredzkedjünk ‒ és odaadta egy körre, elámultunk, hogy milyen bársonyosan jár a négy-/hathengeres bokszer, azon pedig még inkább, hogy milyen könnyen terelgethető az a szörnyeteg.


A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/7 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a
linken található