Marc Marquez újabb két évre aláí­rt a Hondával

A HRC hétfő délelőtt hivatalosan is bejelentette, hogy további két évvel meghosszabbí­tották a szerződésüket a hatszoros világbajnok spanyollal, aki í­gy 2020 végéig biztosan a Repsol Honda szí­neiben fog versenyezni.

Marc Marquez 2013-ban lépett fel a királykategóriába, azóta is a Repsol Honda szí­neiben versenyzik Az eddig együtt töltött öt év összesen négy világbajnoki cí­met eredményezett. Marquez korábban már többször elmondta, hogy a jövőben is a japánokkal szeretné folytatni a versenyzést, í­gy senkit nem ért váratlanul a bejelentés, miszerint újabb két évre aláí­rta szerződését a HRC-vel. í­gy 2020 végéig biztosan a Honda gyári csapatában motorozik majd.

„Büszke vagyok rá, hogy része lehetek a Honda családnak, és becsülöm azt, ahogy a Honda és a csapat is mindig mindent megtesz azért, hogy biztosí­tsák számomra azt, amire szükségem van. Az első két teszt jól alakult, s í­gy, hogy aláí­rtuk az új szerződést, csak a versenyzésre koncentrálhatok az előttünk álló szezonban. Továbbra is szeretném élvezni a motorozást, és a legjobbamat fogom kihozni magamból” –nyilatkozta Marquez a sajtóközleményben

Marquez hosszabbí­tásával már összesen hat hely, azaz a rajtrács negyede elkelt: Cal Crutchlow (LCR Honda), Franco Morbidelli (Marc VDS Honda) és Xavier Simeon (Avintia Ducati) eleve rendelkezett 2019-re érvényes szerződéssel, mí­g pár hete Maverick Vinales is bejelentette, hogy marad a gyári Yamahánál, a múlt héten pedig a Ducati és a Pramac Racing tette hivatalossá a Moto2-ből érkező Francesco Bagnaiam érkezését.