Már 2018-ra készül Györfi Alen és Kovács Bálint

A H-Moto Team két versenyzője több új beállí­tást és alkatrészt próbál ki a hazai bajnokság és Magyar Kupa pannoniaringi szezonzáróján.

Noha az elmúlt hétvégén lezárták a 2017-es szezont a 220 Volt H-Moto Team motorosai, már most megkezdik a felkészülést a jövő évre. A csapat korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen és a német Suzuki GSX-R Cup sorozatban bemutatkozó Kovács Bálint az október 9-én, a Pannoniaringen megrendezésre kerülő OB és Magyar Kupa utolsó futamán is rajthoz áll.

A H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen sikeres szezont zárt az IDM Supersport kategóriájában, ahol az összetettben végül a hetedik pozí­cióban zárt a megszerzett 95 pontjával. Ráadásul az év során dobogóra is állhatott, í­gy a tanulóévének nevezett idény valóban eredményesnek nevezhető. Alen azonban nem ül a babérjain, hanem alig egy héttel az IDM szezonzáró futamát követően máris a 2018-as évre készül, í­gy rajthoz áll október 9-én a Pannoniaringen a hatszázasok között, ahol az idei hazai bajnokság és Magyar Kupa utolsó futamát rendezik.

“Természetesen ezen a versenyen nem az eredmény az elsődleges, hanem az, hogy az év folyamán rengeteg problémát okozó futóművel tovább dolgozzunk, hogy jövőre már ne legyen vele gondunk. Más beállí­tásokat is kipróbálunk, hogy képesek legyünk fejlődni. Persze azt is szeretnénk, ha egy igazi, jó hangulatban és időben rendezett versenyen vegyünk részt, ahol a csapat jelen lévő tagjaival egy kicsit jól érezhetjük magunkat” – jelentette ki Györfi Alen.

 

Csapattársa, Kovács Bálint sem pihen, igaz ő csak szeptemberben kezdhette meg a szereplését az IDM Suzuki GSX-R Cup sorozatában. A fiatal motoros – akárcsak Alen – szintén rajthoz áll a Pannoniaringen, hogy tovább gyűjthesse az ezres kategóriában a versenykilométereket.

„Számomra nagyon fontos, hogy minél többet motorozhassak a Suzukival, í­gy kapóra jött a számomra a magyar bajnokság és kupasorozat utolsó versenye. Mivel az összetett helyezéseibe nem tudok beleszólni, í­gy egyértelműen a gyakorlásé lesz a főszerep. Elsősorban a futóművel dolgozunk majd, de szeretném a minél jobb féktávokat is megtalálni ezen a pályán az ezres motorral. Még rengeteg a tanulnivalóm, és minden alkalmat szeretnék megragadni ahhoz, hogy az ezresek között is eredményes tudjak lenni” -mondta Kovács Bálint.