ManTT 2017.06.05.

A superbike futamon, technikai okok miatt az élről kiállni kényszerülő Michael Dunlop nyerte a tegnapi Supersport futamot!

Az időjárási viszonyok miatt jelentős késéssel induló futam elég szoros volt, ment az oda-vissza meccselés élen, a különbeség sokáig 0,09 – 3,2 mp között váltakozott Dunlop és James Hillier között… A dobogós helyekért rajtuk kí­vül még Peter Hickman és William Dunlop (Micheael Dunlop testvére) volt harcban. Az utolsó körben Michael Dunlop mindenkit lerázott és végül 13,2 másodperccel nyerte a futamot. Második helyen Hillier, harmadikon Hickman futott be. A verseny leggyorsabb körét Hickman jegyezte, 126,848 mph átlagot elérve az utolsó körében.

Michael Dunlop 2014 után nyert ismét a 600-asok között, 14. TT győzelmével beérte Mike Hailwoodot.

A futamon Tom Weeden bukott nagyot, mellkasi és hát sérülésekkel ápolják a kórházban.

Az oldalkocsisok versenyét Ben és Tom Birchall dominálták az indulástól fogva. Előnyük fokozatosan nőtt, a második körben új körrekordot állí­tottak fel, elsőként lépték át a 117mph átlagot (117,119 mph)…
Második helyen 25,6 mp hátránnyal, a John Holden/Lee Chain páros végzett, a dobogó legalsó fokára a Dave Molyneuy/Dan Sayle páros állhatott.

Ma a Superstock kategória versenye következik…