MAMI Kupa Chrobák szemmel

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a MAMI Kupa harmadik hétvégéje a Kakucs Ringen.

Supermototól a robogón keresztül, az Oldtimer motorokig sok kategóriában mérhetik össze tudásukat a fiatalabbak az idősebbekkel ebben a sorozatban, de ezek közül is a Chrobák Motorsport Egyesület fiataljai a sportmotor kategóriákban versenyeznek. YT125 4T kategóriában egyesületünkből hárman álltak rajthoz, Kolarovszki Adél, Hernádi Barnabás és igaz értékelésen kí­vül, de Czepó Donát személyében. Szombati napon került megrendezésre a Kupa sorozat és vasárnap a Magyar Országos Bajnokság két futama.

Kolarovszki Adél ezen a hétvégén óriásit lépett előre a köridejét tekintve, amivel sikerült neki a népes mezőnyben is az élbolyhoz felzárkóznia. Szombati napon jó rajtja után a 12 körös versenyben a hatodik helyen sikerült célba érnie. Vasárnapra a mezőny újabb versenyzőkkel bővült, ám Adélnak sikerült további tizedeket faragnia legjobb köridejéből és ezzel az első futamon a hatodik helyre sikerült ismét beérnie. A második futamon éppen előtte akadt össze két motoros egy előzési kí­sérletben, az esést elkerülve azonban pozí­ciót vesztett í­gy a második futamon a hetedik lett.

Hernádi Barnabás járt fönt is és lent is. Szombati napon a verseny elején a második harmadik helyért csatázott, majd felzárkóztak az első helyezettre és az utolsó körökben az első helyért folyt a csata. Barnabás a nagy sietségben az utolsó körben túl közel ment ez előtte haladóhoz az előzés előkészí­tésében és sajnos elesett a vége előtt három kanyarral. A motorja ugyan nem indult újra, de a közönségtől kapott nagy taps kí­séretében futva tolta át a célvonalon motorját.


Vasárnapra a motort helyrepofozták és kicsit megfontoltabb motorozással vágott neki a két futamnak, aminek a vége az első futamon egy negyedik hely lett, a második futamon azonban a harmadik helyet sikerült megszereznie.

Czepó Donát is ebben a futamban versenyzett, azonban mivel az ő motorja ugyan 125 ccm-es, a technikai paramétereknek nem felel meg teljesen, í­gy ő versenyek kí­vül indult. Donát mindhárom futamon rajt cél győzelmet aratott és emellett a stopperrel ví­vott csatában is folyamatosan nyert.

Vasárnap a kategóriákhoz csatlakozott az SSP300-as mezőny is, ahol egyesületünkből Kardos Gergely képviselte a csapatot. Gergőnek első verseny hétvégéje volt ezzel a motorral, amit végül szépen teljesí­tett is. Az időmérőn a negyedik időt sikerült kihoznia motorjából, í­gy mindkét futamot innen kezdhetett meg. Az első versenyen Gergő megtartotta pozí­cióját és a negyedik helyen végzett, mí­g a második futamon sikerült a harmadik helyre bejönnie. A végső értékelésben volt aki versenyen kí­vül versenyzett, ezért Gergő az összesí­tett második helyért kapta a serleget.

A MAMI kupa soron következő futama augusztus 3-4-én Máriapócson lesz.