Méhek segí­tettek visszaszerezni egy lopott motorkerékpárt

Meglehetősen szokatlan eseménynek lehetettek szemtanúi az emberek nemrég Kenyában. Az afrikai országban igen egyedülálló módját választott egy motoros ellopott motorjának visszaszerzésére. Az első információk szerint a járgány jogos gazdája egy boszorkánymestertől kért segí­tséget, aki egy nagy csapat méhet teremtett elő a semmiből az akcióhoz. A rovarokat ráküldte a motorra, a tolvaj pedig jobbnak látta, ha elmenekül a motor nélkül, mielőtt túl sok csí­péssel gazdagodna.

 

A történet egészen meghökkentőnek hangzik, az igazság azonban az, hogy természetesen a varázslós része nagyon erősen sántí­t. Időközben ugyanis kiderült, hogy a boszorkánymester igazából nem tett hozzá semmit a motorvisszaszerzéshez, mert a méhek egészen más okból szálltak a kétkerekűre. Egyszerűen annyi történt, hogy királynőjük beleragadt a kormány szivacsába és nem tudott onnan kiszabadulni. Ezért a boly többi tagja azonnal a védelmére kelt és birtokba vette a motorkerékpárt.

 

A tolvajok elleni védelem legjobb módja tehát továbbra is egy jó lakat (nagy lakatteszttel kapcsolatos információk itt találhatók), vagy riasztó beszerzése, illetve a forgalmas helyen való parkolás. Utóbbi előnyeivel kapcsolatban éppen tegnap tettünk közzé egy érdekes videót, ahol az utca emberei mentettek meg egy Ducati Panigale-t a tolvajoktól.

 

(mpasho, autoevolution)

 

 

[vote_160]