Magyar győzelem

Flegár Péternek köszönhetően magyar sikerrel zárult a Suzuki európai motorkerékpár szerelő-versenye.

A Suzuki Motor Corporation európai motorkerékpár szerelői versenyén 9 ország képviseltette magát a Suzuki Németország telephelyén szeptemberben. Az egynapos eseményen a résztvevők elméleti és gyakorlati feladatok megoldásával bizonyí­tották felkészültségüket. Az első helyet a magyar Flegár Péter a 2050M Harmati Motor Kft. szerelője szerezte meg.

Európai motorszerelői-versenyt rendezett a Suzuki Motor Corporation a Suzuki nemzetközi szerelőhálózatában dolgozó kollégáknak. Az egynapos eseményre szeptember 20-án a Suzuki Németország telephelyén, Bensheimben került sor. A magas szintű elméleti és gyakorlati tudással rendelkező résztvevőknek többlépcsős í­rásbeli és konkrét, egyedi motorkerékpár-szerelési feladatokon keresztül kellett bemutatniuk szakmai tapasztalatukat és hozzáértésüket a zsűrinek. A gyakorlati feladat része volt egy rekonstruált vevői panasz alapján diagnosztika és hibaazonosí­tás időkorláttal, mí­g az í­rásos feladatok az alapvető technikai tudást és felkészültséget mérték fel a Suzuki motorokkal kapcsolatban.

A szoros versenyben végül a magyarországi motoros Suzuki márkaszervizeket képviselő Flegár Péter (2050M Harmati Motor Kft.) került ki győztesként, aki, a korábban belföldi szerelők számára rendezett magyarországi döntő legfelső dobogójáról jutott tovább a nemzetközi döntőbe. A verseny 2. helyezettje az Egyesült Királyságból érkezett, a 3. dí­jazott pedig a németországi hálózatot képviselte.

A július 20-án megtartott korábbi magyarországi döntőbe 14 kereskedés 18 szerelője közül végül 6 fő jutott be: Fejér Gábor (7620M Enduro Motorosbolt), Flegár Péter (2050M Harmati Motor Kft.), Dobi István (2700M Rodeo Ride 34 Kft.), Szabó Zoltán (2330M Hosuba Garázs Kft), Csurgó Norbert (1174M Motorrad Szerviz Kft.), Balogh Ferenc (2700M Rodeo Ride 34 Kft.).
Az indulóknak a korábbi belföldi versenyen három gyakorlati feladatot kellett megoldaniuk időre, valamint a továbbjutás feltétele volt még az elméleti teszt sikeres kitöltése is. A megmérettetés első helyezettje volt Flegár Péter (2050M Harmati Motor Kft), őt követte a dobogón másodikként Dobi István (2700M Rodeo Ride 34 Kft.), és harmadikként Fejér Gábor (7620M Enduro Motorosbolt).

„Nagyon örülök, hogy itt lehettem és büszke vagyok arra, hogy képviselhettem a magyarországi Suzuki szerelői hálózatot ezen a rangos eseményen. Izgalmas és kihí­vásokkal teli ú vezetett idáig a hazai elődöntőn és döntőn át. Örülök, hogy újabb tapasztalatokat szerezhettem és köszönöm a Magyar Suzuki Zrt., a 2050M Harmati Motor Kft. valamint a kollégáim támogatását. Az elmúlt pár hónapban a felkészülések és a versenyek során a gyakorlatban is átélhettem, hogy mit is jelent valójában a Suzuki Team tagjának lenni” – osztotta meg élményeit az európai verseny nyertese, Flegár Péter.

„A Magyar Suzuki nevében szeretettel gratulálunk Flegár Péternek és további sikereket kí­vánunk neki! Azt gondolom, ez a helyezés az egyéni érdemek és hazai szakértelem mellett jól mutatja azt is, hogy vállalatunk kiemelt hangsúlyt helyez a szakszervizek minőségi munkájára, a vásárlók elégedettségére. A tudatos és egységes márkaépí­tés és az értékesí­tési hálózat bővülése mellett, az ország teljes területét lefedő 19 márkaszervizünk is nagyban hozzájárul a Magyar Suzuki eredményeihez. Köszönjük!” – mondta el Ruska Viktória a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője.