Magyar csapattal bővül a Supersport világbajnokság mezőnye

Valóra váló álmok

Már tavaly nagy tervekkel tért vissza a magyar motorsportba a korábban Németh Balázzsal a Supersport világbajnokságig eljutó Balogh Róbert, aki idén az újonnan megalakí­tott csapatával, a Schmidt Racinggel ismételten a csúcsokat ostromolhatja. Ugyanis eldőlt, hogy az idei szezonban több futamgyőzelemmel debütáló gárda június 21-én, a misanói versenyen két pilótával – Chrobák János (Paksi AMSE) és Juhász Dávid – bemutatkozhat a Supersport világbajnokság mezőnyében. A tervek nagyszabásúak, és a versenyzők abban bí­znak, hogy az év végéig feliratkoznak majd a pontszerzők közé.

 

A csapat menedzsere a lapunkhoz eljutatott közleményben elárulja, hogy az örömteli hí­rt kedd reggel kapták meg. Balogh Róbert nagyon bí­zik Jani és Dávid sikeres helytállásában. Erre meg is lehet minden oka, hiszen a két versenyző maximális pontszámmal vezeti az Alpok-Adria Bajnokságot a saját kategóriájában. “Abban bí­zom, hogy a tehetségüket, a tudásukat képesek lesznek a rendkí­vül erős vb-mezőnyben is bizonyí­tani.”

 

Motorok Versenymotorok Schmidt Racing

3 kép a galériában

 

Chrobák János motorversenyző: „Noha pár évvel ezelőtt egy futam erejéig már belekóstolhattam a világbajnokság légkörébe, ám az álmaim igazán most válnak majd valósággá. Nagyon várom már a misanói futamot, ahol a legjobb tudásom szerint szeretnék helyt állni. A motorom alkalmas a nagy feladatokra, í­gy azt sem tartom kizártnak, hogy az év végéig a pontszerzők közé kerüljek.”

 

Juhász Dávid motorversenyző: „Még mindig alig akarom elhinni, hogy sikerült… Életem első vb-futamára készülhetek, ráadásul egy új kategóriában. Mindent megteszek azért, hogy jól szerepeljek, ami az esetemben azt is jelenti egyben, hogy ebben az erős mezőnyben kvalifikálni tudom magam a futamra. Ha ott állhatok majd a rajtrácson, akkor elmondhatom, életem egyik nagy vágya teljesült.”