Mégsem kerül új kezekbe a Ducati

Az elmúlt időszakban számos olyan pletyka borzolta a kedélyeket, ami arra utalt, hogy a dí­zelbotrány következtében nehezebb helyzetbe került Volkswagen csoportnak meg kell válni a Ducatitól.

 

Ezekből azonban egyetlen szó sem igaz, amit a német konszern vezérigazgatója, Matthias Mueller is megerősí­tett. A vezető szerint az olasz motorkerékpár-márka a VW AG ékszere és az eladásáról szóló hí­resztelések hamisak.

 

Maga a Ducati pedig él és virul, sőt, gőzerővel készül a minden évben megrendezendő World Ducati Week (július 1-3) nevű fesztiválra, amire mindig tartogatnak valami különlegeset is a bolognaiak. Ezútal két új modell bemutatójára készülhetünk. Az egyiket – hasonlóan a Scrambler két évvel ezelőtti leleplezéséhez – zárt ajtók mögött tervezik felfedni, a másikat viszont a nagyközönség is láthatja.

 

 

Magukról az újdonságokról most még nincs semmi konkrét információ. De annyi azért sejthető, hogy a publikum előtt szí­nre lépő a vállalat 90. jubileuma előtt tisztelgő, évfordulós kivitel lesz.