Mégis a Ducati a jó?

Az Althea Racing csapat visszavált Apriliáról Ducatira a 2014-es Superbike-szezonra, Niccolò Canepa hozzájuk igazolt.

A 2012 végi, a Panigale fejlesztése miatt történő szakí­tásuk után az olasz csapat visszatér a bolognai gyárhoz, és Panigaléval versenyez 2014-ben. ím az együttműködés természete némileg változik majd, hiszen az Althea a Panigale 1190 R-t EVO-géposztályban indí­tja a Superbike-világbajnokságban, ami egy sokkal költséghatékonyabb megoldás a részvételre.

 

 

A Ducatinak í­gy lehetősége lesz tehát az EVO-géposztály követelményeinek megfelelő fejlesztéseket véghez vinni, azaz Superstock szabályok szerinti erőforrást épí­teni egy Superbike-os vázba, ami a jövőre nézve biztosan nem hátrány. Ha azt nézzük, hogy a Panigale milyen jól teljesí­tett a Superstock körülményei között a Ducati ECU-t használva, nagyon valószí­nű, hogy az EVO-szabályokba is remekül beleillik majd.

Niccolò Canepa Altheához történő igazolása is azt mutatja, hogy milyen komolyan gondolják a Ducatis kooperációt. Canepa karrierje nagy részében Ducatikon versenyzett: évekig a gyártó tesztpilótájaként dolgozott, majd Ducatin nyerte meg 2007-ben a Superstock 1000-et.