Magányos vadász, Királyok csatája – Ez nem a Gyűrűk Ura folytatása

Mi magyarok már többször nekifutottunk. Nyertünk is Battle of Kings szakmai különdí­jat, de akkor a közönség szavazat győztese utazott a döntőre. Aztán nyertünk közönségdí­jat, de akkor meg a szakmai győztes utazott tovább. Hátha idén sikerül valamit elérni…

Ha még sosem hallottál róla, vagy ha beütötted a fejed és gőzöd sincs, mi ez: a Battle of Kings motorépí­tő versenyt 2015-ben í­rták ki először. A versenyre Harley-Davidson dealerek jelentkezhetnek, egy meghatározott modellből limitált költségkerettel kell a kereskedőknek elkészí­teniük saját verziójukat. A közép-kelet európai döntő győztese  utazik a biarritzi döntőre, amelynek a Wheels and Waves rendezvény ad otthont.
Első évben az alap a 2013-as EICMA-n bemutatott, felülvezérelt, ví­zhűtéses erőforrással szerelt XG750 Street volt, melyből a Harley-Davidson Budapest egy flat trackert épí­tett Pákozdi „Sapka” Zsolt, vagyis a Sapka Művek szakmai asszisztenciájával. A munkát a Motorrevü is bemutatta, a fotózásra sokszoros salakmotor bajnokunkat, Adorján Zoltánt kértük fel vezetőnek, a produkció a debreceni pályán készült.

https://www.motorrevu.hu/cikkek/harley_xg_750_the_battle_of_kings

Az alkotás elnyerte a nagyobb presztí­zsű szakmai különdí­jat, a közönségszavatok alapján a második helyen végzett.
A 2018-as Battle of Kingsre 250 márkakereskedő jelentkezett, a kií­rás szerint alapul a Dark Custom család valamelyik tagját kell venni, az idei költségkeret 6000 Euró.
Magyarországot 2018-ban ismét a budapesti dealer és a Sapka Művek képviseli egy Iron alapokból épí­tett café racerrel, a Magányos Vadásszal.
Egy kis gonoszkodás a végére: a rossz nyelvek szerint a Battle of Kings versenyt az a tény hí­vta életre, hogy a Street 750 gyári állapotában elég tucat valami, í­gy a gyár amolyan kiindulási alapnak titulálta a motorépí­tők számára. Más elképzelések szerint a szokásos trendfigyelés egyik eszköze volt, amellyel azt szondázták, milyen irányba tart a customizálás.
Bár az érzékelhető irány a café racerek kismértékű háttérbe szorulása és a scramblerek, trackerek előtérbe kerülése, a budapesti dealer az előbbivel készül a megmérettetésre.
Szavazz a magyar motorra, hogy ő nyerhesse el a megtisztelő Custom King cí­met:

https://customkings.harley-davidson.com/hu_HU/